Menü

Hírek

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Detki Keksz: új üzemcsarnok, megújult receptúra

A Detki Keksz Kft. 1,3 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és egy raktárépületet épített a Heves megyei Halmajugrán, és ennek köszönhetően a folyamatosan fejlesztett hagyományos termékei mellett a cukormentes, zabalapú és bioélelmiszerekre is hangsúlyt tud a cég fektetni – olvasható az origo.hu-n.

Nőtt a húsvéti termelés a Nestlé diósgyőri üzemében

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzeme a húsvétot megelőző időszakban teljes kapacitással működött, a termelés volumene több mint 7 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest – közölte a vállalat az MTI-vel.

Tizenkétmilliárdos tejipari fejlesztés Debrecenben

Tizenkétmilliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet hoz létre Debrecenben az Alföldi Tej Kft., a munkahelyteremtést 120 millió forinttal támogatja az önkormányzat.

Sajtóút Halmajugrán

Pesti bérek Halmajugrán? Naperőmű a visontai lignitbánya szomszédságában? Aki a térségről máig a nyolcvanas-kilencvenes évek földrajz tankönyveiből ismert képet őriz a fejében, annak számos meglepetéssel szolgál a vidék. Heves megye, közelről.