Menü

Hírek

Magyar Termék kereskedelmi fórum a CBA-nál

Új szakmai rendezvénysorozatot indított 2018 nyarán a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. a védjegyhasználói és üzletlánci partnerei közötti együttműködés fejlesztésére. A gyártók részéről gyakran elhangzik, hogy az üzletláncoknál nem vagy csak ritkán van lehetőség a személyes megbeszélésre. A Magyar Termék ebben is segíteni akar a védjegyhasználóinak, hogy lehetőség nyíljon a kölcsönösen előnyökön alapuló együttműködések megtalálására, a jó megoldások bemutatására és a problémák megvitatására a gyártók és a kereskedők között.

Átadták a Vajda Papír Kft. dunaföldvári gyárát

Átadták a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda Papír Kft. 15 milliárd forintos beruházással elkészült gyárát Dunaföldváron, az üzem száz új munkahelyet teremt a régióban.

Az élelmiszer-eladások nőnek a legjobban a magyar online kereskedelemben

Az online élelmiszer-kereskedelem a magyar kereskedelem legdinamikusabb területe, 2017-ben 22,5 százalékkal növekedett, és hasonló bővülés várható az elkövetkező időkben is. Egy átlagos online bevásárlás értéke duplája a boltiénak - derült ki a Magyar Termék védjegyhasználóinak és partnereinek a Budapest Rendezvényhajón megrendezett Agóra konferencián, amelyet az Erste Bank és az Opel támogatott. A vendégek a szakmai információkat egy dunai hajóút keretében szerezhették meg, amely alatt módjuk nyílt a kapcsolatépítésre és -ápolásra is.

Újabb cégek csatlakoztak a Hungast HAMM programjához

A 2000-ben létrejött Hungast Csoportnak közel 200 ezer fogyasztója van naponta. Ebből 130 ezren a gyermekétkeztetésben, a többiek a munkahelyükön, illetve a szociális ellátóhálózatban veszik igénybe a szolgáltatásait. A cég most kapta meg a Magyar Szolgáltatás védjegyet, az általa elindított HAMM program pedig újabb stratégiai partnerekkel, a Detki Keksszel és a Szobi Italgyártóval bővül.

A kormány intézkedéseivel kiemelten támogatja a hazai élelmiszerek piacra jutását

2014 óta összesen közel 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeripari szektorba hazai és EU-s forrásból, mely ösztönzőleg hatott a beruházásokra is – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra szakmai konferencián.