Hírek

Aquarius-Aqua: tiszta vizet és energiát öntenek a pohárba – USA és Kína után hamarosan Szaúd-Arábiában is

Minden jel arra mutat, hogy az Aquarius-Aqua a legesélyesebb arra, hogy a szaúdi állam stratégiai ásványvíz- és energiaital-beszállítója legyen.

Szójamentesek a Kométa új termékei

Magyarországon a felnőtt lakosság mintegy 1,5–3,5 százaléka, míg a gyermekek 0,3–7,5 százaléka szenved a táplálékallergia valamely formájától. A Kométa, mint a magyar húsipar egyik legjelentősebb szereplője, kiemelt feladatának tartja az egészségeses táplálkozást. A vállalat legújabb fejlesztése eredményeként szeptembertől a Kométa minőségi márkatermékek szójamentesek, ami a magyarországi kínálatban szinte egyedülálló. A szójafehérje helyett még több hús került a termékekbe, ami hozzájárult ahhoz, hogy a cég termékei rendelkezzenek az egyik legmagasabb hústartalommal a hazai piacon.

Saját, de közös

Júliusban immár saját márkás termékek is kiérdemelték a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. Az Élelmiszer szaklap megkérdezte az üzletláncokat, ki, milyen stratégiát követ a saját márkás termékek esetén.

Átadták az Agricolae logisztikai beruházását

Elkészült a gyümölcsfeldolgozással és -kereskedelemmel foglalkozó Agricolae Kft. logisztikai beruházása. A csaknem 180 millió forint értékű fejlesztést pénteken Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár, valamint Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Csepel polgármestere adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison. Az Élelmiszer Online a helyszínen kérdezte Czomba Sándor államtitkárt.

Fészerből indult, kényszer szülte, milliárdos cég lett belőle

Egy egykori pártirodából és egy fészerből indult, de húsz év alatt közel 10 milliárd forint éves forgalmú céggé fejlesztette a vállalkozását Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír tulajdonos-ügyvezetője, aki az elején a közelébe sem akart menni a papíriparnak. A cégvezetőnek sarkos véleménye van szinte mindenről. Mérges a kereskedelmi láncokra és az ügyeskedőkre, az áfával trükközőkre, szerinte az Európai Unió egy katyvasz, amellyel szemben Magyarország pénzügyi forgalma negatív, állítja, a hipermarketeknek erősen leáldozóban van, a politikához pedig nem szabad dörgölőzni.

Befejeződött a fűszerpaprika nemesítési program az Univernél

Uniós támogatással befejeződött az Univer Product Zrt. és konzorciumi partnere, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztály fűszerpaprika nemesítési programja, mely 201,8 millió forintból valósult meg.