Hírek

Világviszonylatban is egyedülálló kutatásba kezdtek Kaposvárott

Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak versenyképességét – közölte az egyetem.

Új jelzések a magyar boltokban! Ezt kell tudni róluk

Szeptembertől lépett életbe a magyar termék rendelet új szakasza, véget ért a türelmi időszak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy végleg egységesítették a megjelöléseket, ezentúl három új logóval találkozhatnak a vásárlók a termékeken. A magyar áruk jelölésére szolgáló rendszerhez önkéntesen csatlakozhatnak a gyártók, termelők.

A fiatal vásárlók kedvét keresi a Douwe Egberts

A vállalat ízesített kávékkal igyekszik serkenteni az újonc vevők lankadó koffeinfogyasztását.

Sorra nyílnak a magyar közértek Oroszországban

Bár a magyar CBA azt tervezte, hogy Hungarikum delikát üzleteket nyit Brüsszelben, Párizsban és Londonban, ez egyelőre lekerült a napirendről. A friss Heti Válaszból kiderül: a magyar-orosz tulajdonban lévő Paprika-lánc viszont sorra nyitja az üzleteit Oroszországban.

Orosz exportra készül a Kométa

A Kometa 99 Zrt. szerdán megtartott közgyűlésén a cég tulajdonosai megerősítették pozíciójában a három stratégiai területért felelős igazgatót: Dr. Prohászka Balázs gazdasági igazgatót, Hollósy Tibor beszerzési igazgatót és Radó Gábor kereskedelmi igazgatót.

Túl cukros a gyümölcsjoghurtok egy része

A gyümölcsjoghurtok inkább számítanak cukros édességnek, mint egészséges finomságnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) felmérése szerint, az általuk vizsgált 16 gyümölcsjoghurtból mindössze kettő tartalmaz teljes értékű gyümölcsöt a hozzáadott cukornál nagyobb arányban