Menü

Hírek

Kalocsaiba öltözött a világ

Emma Watson kalocsaiban bulizik, Tom Cruise kislánya kalocsaiban fagyizik, Nicole Kidman kalocsaiban repül. A burkától a WC-papírig az utóbbi években szinte minden elképzelhető és elképzelhetetlen tárgyon megjelent már a kalocsai minta.

Ésszerűbb előírások a helyi piacokon

Könnyebben betartható élelmiszerbiztonsági követelményrendszert határoz meg június 11-től hatályos rendeletében a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Uniós jóváhagyásra vár a magyar termék rendelet

A Vidékfejlesztési Minisztérium már a múlt év végén elkészítette és elküldte Brüsszelbe a magyar termék rendelettervezetét, a notifikációs eljárás jelenleg is zajlik, az első uniós vélemény kifogásolta, hogy a termékjelölés piaci előnyt biztosítana a magyar termékeknek.

Külföldi termékek piros-fehér-zöldben

Magyar termék, amelyet Magyarországon állítanak elő, lehetőleg magyar alapanyagokból, véli a GVH. Szerintük megtévesztő lehet a külföldön gyártott termék magyar márkanévvel magyarként reklámozása, ha pedig hagyományos receptúrára hivatkoznak, azt bizonyítani kell.

Védjegyet kapott a Bónusz Brigád

Megfelelt a Magyar Termék Kft. tanúsítási eljárásán, így a Bónusz Brigád közösségi vásárlói oldal szolgáltatáscsaládja mostantól viselheti a Magyar Szolgáltatás védjegyet.