Menü

Hírek

Külföldieké lehet a neves magyar élelmiszeripari cég

Egy külföldi érdeklődő egyben vinné el a felszámolás alatt lévő Cerbona Élelmiszeripari Zrt. vagyonát. A társaság 5,7 milliárd forinttal tartozik hitelezőinek. Székesfehérvári és szekszárdi üzemében jelenleg két cég bérgyártást folytat. További létszámleépítések várhatók.

Kereskedelmi háborút hirdethet az USA

Közvetett kereskedelmi korlátozások bevezetését javasolja az egyik nagy amerikai üzleti szakmai szervezet szakértője arra hivatkozva, hogy az USA külkereskedelmi hiányának csökkentése a világgazdaság élénkítésének kulcsa, enélkül minden egyéb ösztönző program kudarcra van ítélve.

Nagy a csönd a magyartermék-rendelet körül

Az év eleji ambiciózus sajtónyilatkozatokhoz képest, miszerint hónapokon belül rendeletben szabályozzák, hogy az élelmiszergyártók milyen feltételekkel használhatják a „magyar” eredetmegjelölést, jelenleg is nagy a csönd az áprilisban társadalmi vitára bocsátott tervezet körül - írja a nol.hu.

Több magyar termék juthat el az Aldiba

A német diszkontlánccal egyeztetések kezdődnek a hazai áruk arányának növeléséről. A hazánkban gyártott termékek arányának növelésére szeretné rábírni az Aldit a Magyar Termék Nonprofit Kft. (MTN). A szeptember közepén kezdődő tárgyalásokon az Agrármarketing Centrum képviselője erősíti majd a magyar álláspontot. A két szervezet a többi kereskedőlánccal is tárgyalásokat tervez.

Csődbe ment a milliárdos magyar nagyvállalat

Felszámolási eljárást indítottak a nyíregyházi Abo Mill Malomipari Zrt. ellen. A társaság 2008-ban még 14 milliárd forint árbevétel mellett százmilliós nyereséget ért el.