A hazai élelmiszer-ipari szektor résztvevői a Magyar Élelmiszer Hazai Ízek Fesztiválon találkoztak szombaton Szegeden. A Magyar Gasztro Térkép Klaszter és a Csongrád Megyei Kormányhivatal közös rendezvényén, amelyen fórumot és konferenciát is tartottak.
Együttműködési megállapodást kötne a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel a magyartermék-rendeletben lefektetett kategóriák védjegyjelöléseiről – jelentette ki tegnap Kardeván Endre, a minisztérium államtitkára.
A kormány úgy döntött, hogy megjelenhet a magyar termék rendelet. A jövőben önkéntes alapon feltüntethető az élelmiszereken a „magyar termék”, a „hazai termék” és a „hazai feldolgozású termék” jelölés. A vidékfejlesztési miniszteri rendelet a hazai vásárlók jobb tájékoztatását, a magyar termékek kiemelt pozícióját biztosítja.
Uniós oltalom alá került a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, pedig a gasztroguruk szerint itthon alig kapni eredetit, ugyanis szerintük a hipermarketekben és a piacokon kapható, háromszáz és kétezer forint közötti paprikák nem igaziak. A megkérdezett vásárlók egyöntetűen azt mondták, hogy kifejezetten szeretik és keresik a hazai termékeket, kitartanak a megszokott ízek mellett, pedig sokszor nem is tudják, hogy nem is eredeti terméket vesznek. Gasztrománok szerint akkor járunk a legjobban, ha közvetlenül a termelőtől vásároljuk meg ezt a fűszert.
Értesülj a Magyar Termék védjegyeket érintő legfrissebb hírekről, az aktuális ajánlatainkról és promócióinkról!
Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat
vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az
Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú
gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. További információ: Adatkezelési Tájékoztató és Süti Szabályzat