Menü

BIOVÉD 2005 Kft.

Cím: 9922 Pinkamindszent, 140/23. hrsz.
Mobil: +36 20/ 95 18 151
Telefon: 06 94/ 311-781
E-mail: info@bioved.hu
Honlap: www.bioved.hu

A BIOVÉD 2005 Kft. jogelődje, a BIOVÉD Bt. 1996-ban alakult. A cég akkor és azóta is az egyetlen magyar biológiai növényvédő szert gyártó cég. Célja a biológiai növényvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatási eredmények gyakorlati megvalósítása, új termékek fejlesztése. Fő tevékenységi köre mezőgazdasági felhasználású, elsősorban gomba hatóanyagú biológiai növényvédő szerek és mikrobiológiai termésnövelő anyagok fejlesztése és gyártása.

A BIOVÉD a készítmények gyártás- (mikroorganizmus tömegszaporítás és formulázás), és alkalmazástechnológiáját folyamatosan fejleszti. Piacon lévő biológiai készítményei felhasználhatók az integrált és az ökológiai termelési célprogramokban, segítséget nyújtanak a termesztőknek a termelési biztonság megteremtésében. A termékek ugyanakkor versenyképesek a kommersz mezőgazdasági termékek piacán uralkodó kémiai készítményekkel szemben is.

A BIOVÉD 2005 Kft. fejlesztő és gyártó tevékenysége a Magyar Tudományos Akadémia Növényvédelmi Kutatóintézetében 1980-ban elindult biológiai védekezési kutatásokra épül. A biológiai növényvédő szerek előállítását célzó kutatási és fejlesztési munkában részt vettek még az akkori Növény- és Talajvédelmi Szolgálat megyei Állomásai, majd 2000-től a Gödöllői Szent István Egyetem Növényvédelmi Intézete is. A BIOVÉD  jogelődje 1997-ben engedélyeztette az első magyar fejlesztésű és gyártású biológiai gombaölő szert. Gomba hatóanyagú mikrobiológiai készítményeket előállító cég a Közép-Európai régióban a BIOVÉD-en kívül nincs. A cég tevékenysége tehát egyedi, a piacra kerülő termékei a magyar mezőgazdasági kutatás-fejlesztés több évtizedes eredményeit tükrözik. Az MT védjegy használatával szeretnénk üzenni a fogyasztóknak, hogy olyan magyar termékkel találkoznak, amely magyar fejlesztés eredményeként, magyar tulajdonú cég által Magyarországon előállítva került a magyar piacra. A környezettudatosság és a fenntartható mezőgazdasági termelés gondolatának megerősödésével várható a biológiai védekezési ipar térnyerése a következő években, aminek a BIOVÉD 2005 Kft., ill. annak termékei meghatározó nemzeti tényezői lehetnek.