Menü

Gyulahús Kft

H-5700 Gyula, Béke sgt. 50.
(5701 Pf.22)
Tel.: +36 66 620 220
Fax: +36 66 463 154
Honlap: www.gyulahus.hu

Másfél évszázada, 1868-ban a közvágóhíd megépítésével kezdődött el a gyulai húsipar története. A Gyulai Kolbászt először 1910-ben, majd 1935-ben a Brüsszeli Világkiállításon aranyéremmel, majd Aranydiplomával jutalmazták.

2010-ben az Európai Bizottság Oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ) védjegyhasználatát engedélyezte a gyulai és a csabai kolbász számára. 2013-ban a Gyulai Kolbászt szakmai grémium beválasztotta a HUNGARIKUMOK Gyűjteményébe. 2015-ben ismét Brüsszelben bizonyított a Gyulai, nemzetközi ítészek (ITQI) 2 aranycsillaggal jutalmazták a terméket nemzetközi porondon. A Gyulai Szalámi 2016-ban szintén 2 aranycsillagot ért el ezen a megmérettetésen.

Szárazáru gyártásunk ma is az eredeti helyszínen történik, hagyományos technológiák alkalmazásával. Igazi bükkfával, igazi füstön füstöljük, igazi érlelőben szárítjuk termékeinket.

Másik büszkeségünk a kenőmájas kategóriáját megteremtő Gyulai Májas, melyet több mint 30 éve gyárt cégünk. Az első, valóban kenhető májas technológiáját az 1980-as évek elején kísérletezték ki gyárunkban, mely azonnal meghódította a magyar fogyasztókat, népszerűsége töretlen.

Termékválasztékunkban a kolbász, szalámi, májas kínálatot a töltelékes áru színesíti, sonkák, felvágottak, párizsi, virsli is éppúgy kaphatók, mint marha vagy szarvas alapanyagból készített finomságok.