Menü

U és U Édesipari Termékgyártó Kft.

Cím: 2651 Rétság Pusztaszántói út 10.

E-mail: kereskedelem@uesu.hu

Honlap: www.uesu.hu

 

A vállalatot 1981-ben Urbán Tibor alapította, aki több mint harminc éve foglalkozik édesipari termékek gyártásával. Tevékenységét magánvállalkozóként kezdte, majd 1994. március 25-én e családi vállalkozás Urbán és Urbán Kft.-vé alakult. Jelenlegi székhelye Dunakeszin, a Bagoly u. 10. szám alatt található.

A cég fő profilja a töltött ostyák, édes kekszek, mézes puszedlik valamint a sajtos tallér gyártása. A kezdetekkor néhány főt foglalkoztató milliós árbevételű vállalkozás mára Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú édesipari vállalkozásának számít. Jelenleg több mint 86 főállású alkalmazottnak és több részmunkaidős embernek adunk munkát. Nettó árbevételünk az elmúlt évben megközelítette a 7,5 milliárd forintot. Ezt a növekedést állandóan fejlesztett technológiával, modern gépekkel értük el.

Vállalatunk fejlődése szükségessé tette az optimális vállalatszervezésre való törekvést.
Napjainkban az anyavállalat foglalkozik a termékgyártással, míg az Urbán Művek Kft. feladata a logisztikai munka. Az üzletszerzői tevékenység is egy önálló, a tulajdonosi körbe tartozó cégbe kiszervezett. Ennek azért van jelentősége, mert a saját termékeink értékesítés mellett további élelmiszeripari szereplők termékeit is képviseljük a látogatott üzletekben.
Működésünk sikerét bizonyítja, hogy folyamatos technológiai fejlesztéseinkhez pályázati támogatást nyertünk többek között a Gazdasági Minisztérium, Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében.
E támogatás segítségével a 2001-ben automatizált sajtos tallér gyártás után, 2008. év őszétől a mézes puszedli gyártást is teljes egészében automatizáltuk. Beléptünk a töltött ostya piacra, 2010-től pedig a kekszgyártásba is belekezdtünk. 2013 őszére a jelenlegi gyárunk kapacitását teljes egészében kihasználtuk. Továbbfejlődésre a 2014 őszén átadásra került Rétsági édesipari gyárunkban van lehetőségünk. Ez a gyárunk 3,5 milliárd forintos beruházással valósult meg, melyhez 1 milliárd Ft összegben kaptunk vissza nem térítendő támogatást az operatív Gazdaságélénkítő program keretében.

További pályázati támogatások által fejleszteni tudtuk technikai és egyéb eszközeinket, kutatás-fejlesztést tudtunk indítani, valamint a hulladék-hő hasznosításával környezetbarátabb céggé tettük vállalatunkat.

Fejlesztéseinket a piac is elismeri, hiszen több piackutató cég adatai alapján termékeink piaci részesedése 65% a sajtos tallér, 68% a mézes puszedlit illetően, valamint 35%-os a töltött ostyák és 57%-os pedig a mártott ostyák esetében. Az édes kekszek piaci részesedése pedig lendületesen növekszik.

Fejlődésünknek újabb lendületet ad, az utóbbi években elénk táruló export lehetőség. 2010 januárja óta jelentős volument értékesítünk Szlovéniába, Horvátországba, Szlovákiába és Németországba, jelenleg pedig több partnerrel folytatunk előrehaladott tárgyalásokat.

Jövőbeni növekedésünket újabb és újabb termékek gyártásával képzeljük el folyamatos innováció mellett. Továbbra is szeretnék kihasználni az Európai Uniós pályázatok nyújtotta lehetőséget, hogy vevőink igényeit minél szélesebb körben és minél teljesebb mértékben ki tudjuk elégíteni.