Menü

Assist-Trend Kft.

Szabó János, az Assist-Trend Kft. értékesítési vezetője hat olyan "jó gyakorlatot" osztott meg velünk, ami a belső vállalati felméréseink szerint értéket jelent a kollégáknak.

Az Assist-Trend Kft. "jó gyakorlatai"

Magyar Termék Tudásbázis

A tudásmegosztás jelentősége ma már közhely: egy vállalat fejlődésének egyik kulcsa az információ áramlásának biztosítása – minden szinten.

Szólni a másik műszakban a gyártósor mellett dolgozó kollegának, hogy hol akad a műszer, figyelmeztetni a beszerzéssel foglalkozó kollegát az aláírás előtt lévő nagyobb megrendelésből adódó növekvő igények lehetőségére – ezek azok a tényezők, amelyek hatékonyabbá tehetnek egy vállalkozást. A tudás megosztásának szervezeten belül is még mindig sokszor akadálya a bizalom hiánya, a pozíció féltés és az érdektelenség, miközben azért egyre több olyan kezdeményezést is látunk, amely a bizalmatlanság falának ledöntésével tágabb körben terjesztené a tudást.

Ilyen kezdeményezés a Wikipédia is, amely a közösségi tudás megosztására épül, de vállalati környezetben hasonló megoldást kínálnak azok a közösségi irodák, amelyekben nem csak a munkaállomásokat, de a vállalkozás-indítással kapcsolatos tapasztalataikat is megosztják egymással az ott dolgozók.

Mindenkinek van olyan példamutató története, jó ötlete, kiváló gyakorlata, amely mások számára is tanulsággal szolgálhat – legyen szó egy új technológia kidolgozásáról, a finanszírozás egy érdekes módjáról vagy a munkatársak toborzásának eddig ki nem próbált módszeréről. A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. partnerei valódi közösséget alkotnak, az ország fejlődése iránt elkötelezett márkák és cégek közösségét. Ez az összetartó erő jelentheti azt a bizalmi alapot, amire építve segíthetjük egymást saját tapasztalatainkkal.

A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. ezért most arra vállalkozik, hogy összegyűjti azokat a jó gyakorlatokat, amelyet partnerei érdemesnek tartanak megosztani a többiekkel.

Kérünk ezért mindenkit, ossza meg azt, amire büszke – vagy éppenséggel írja le, hol találkozott buktatókkal és miként küzdött meg velük a vállalkozás-irányítás bármely területén.

A tanulságos történetekről minden tagunkat értesítjük belső hírlevelünkben, és megjelenítjük azt itt, a honlapunkon is.