Hírek

Származási hely: Magyarország. Valóban hazai a termék? Íme a hatósági tapasztalatok.

Egyre több magyar fogyasztó tartja fontosnak, hogy a gyártók megkülönböztető jelöléssel lássák el a hazai alapanyagokból, Magyarországon készült élelmiszereket. Ezeket a termékeket – gyakran magasabb áruk ellenére – a hazai fogyasztók általában előnyben részesítik vásárlásaik során a külföldi élelmiszerekkel szemben.

Viszik a magyar mézet, mint a cukrot Dubajban

16 magyar cég mutatkozott be Dubajban egy élelmiszeripari kiállításon.

Hogyan érinti a bólyi óriásvágó a szegedi pickeseket?

Hamarosan közel 300 ember munkája szűnik meg Szegeden. A szegedma.hu értesülései szerint a Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó, a Pick termékeit gyártó Bonafarm-csoport már idén tavasszal belekezd az új vágóhíd felépítésébe a Mohács környéki Bólyon, így Szegedről is átkerül a vágás Mohács mellé.

Oltalom alatt a szentesi paprika

Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssé (OFJ) nyilvánította pénteken az Európai Bizottság a szentesi paprika termékelnevezést.

Változások a Debrecen Csoport működésében

A Debreceni Csoport 2008-as megalakulása óta több expanziós időszakon, felvásárláson, gazdasági nehézségeken van túl, de mostanra joggal remélheti, hogy stabil jövő elé néz. A tavalyi évben befektetett energia a korábbiakhoz képest 30%-kal több eladott volumenben és a cég költséghatékony működésében tükröződik leginkább. Az új esztendő ismét változást hozott a cég életébe; 2014. január 1-jétől KAISER FOOD KFT. néven működik tovább.

Ez a közel ezer termék biztosan magyar

Közel kétezer-ötszáz készítményen használják a magyar termék rendeletnek megfelelő jelöléseket, amelyek alapján a vásárlók egyértelmű tájékoztatást kaphatnak az áru származásáról. A fogyasztók megtévesztését eredményező gyártói és kereskedői magatartás miatt tavaly a Gazdasági Versenyhivatal több mint félmilliárd forintnyi büntetést szabott ki.