Menü

Gyógygomba Kutatólabor Kft.

Név: Gyógygomba Kutatólabor Kft.
Cím: 9029 Győr, Külső Bácsai út 28/a.
Telefon: +36 20/ 494-67 37
E-mail: info@najaforest.hu
Honlap: www.najaforest.hu

A Gyógygomba Kutatólabort 2013-ban alapítottuk termesztett gombafajokból folyékony gombakivonatok készítésére. 100 %-ban magyar tulajdonú vállalkozás.

 

Az indulás után két évvel, 2015-ben termékeink népszerűvé váltak a piacon, értékesítésünk felfutott, ez pedig lehetővé tette üzemünk korszerűsítését. Sor került nagy desztillátorok, üvegtöltőgép és automata kupakoló, továbbá magas higiéniai színvonalú gombatermesztő-berendezés (saját pecsétviaszgomba termesztést tesz lehetővé) beszerzésére is, amik segítségével jelentős kapacitásbővítést értünk el, illetve labormunkában szakképzett munkaerővel is bővültünk.

A gyártástechnológiáról, készítményekről – 100%-ban biotermékek magas és standardizált hatóanyag-tartalommal

A termékek egyedisége a hazánkban és Európa-szerte egyedülálló, cégünk által kifejlesztett gyártástechnológiában, a folyékony készítményekben rejlik. Eddig a gombakészítmények kapszula, kivonatkapszula vagy etanol tinktúra formában voltak elérhetőek, az új gyártástechnológia viszont lehetővé teszi, hogy a gombákban lévő valamennyi szerves és szervetlen hatóanyag egy folyadék-készítményben koncentrálódjon.

Győri laborunk a gombaporok nagy részét, mint teljes spektrumos terméket szerzi be: az alapanyagokat biztosító amerikai cég termesztő üzemében 98%-os átszövetettségnél és a tűfejek megjelenésénél leállítják a biológiai folyamatot (azaz nem várják meg a termőtestek teljes kifejlődését), ezáltal a gombafonalak által a termesztő közegbe kiválasztott anyagokat is megőrizve.

Vállalkozásunk 2015-ben elnyerte a Hungária Öko Garancia tanúsítványt, ezáltal igazoltan ellenőrzött körülmények között, szigorú követelményeknek megfelelően zajlik a gyártás. A 100%-os biokészítmény minősítés kiemelten fontos. A gombák a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen felvesznek mindent, értve ez alatt a toxikus vegyületeket és nehézfémeket is. Ellenőrzött bio termesztési körülmények között azonban  ilyen jellegű hatások nem fordulnak elő. Saját biosátorral rendelkezünk és alapanyagaink 80%-át az amerikai Aloha Medicina-tól szerezzük be, amely a világon egyedülállóan képes bio körülmények között magas hatóanyaggal termeszteni ezeket a gombákat. További fontos jellegzetesség a nagyon magas poliszacharid tartalom, amely a gyártás során is megőrzésre kerül.

Üzemünkben ötféle gombából (Kínai hernyógomba/Cordyceps, Reishi/Ganoderma, Mandula gomba, Maitake, Shiitake) készítünk folyékony kivonatokat mono- és kombinált készítmények formájában. A készítmények a stabilizált hatóanyagoknak köszönhetően vizsgálatokkal alátámasztottan rendkívül kedvező élettani hatásokat fejtenek ki.