Menü

Kometa 99 Élelmiszeripari Zrt.

H-7400 Kaposvár, Pécsi utca 67-69.
Tel.: +36 82 502-400
Fax: +36 82 502-415
E-mail: kometa@kometa.hu
Honlap:  www.kometa.hu

 

A Kométa egyike a hazai húsipar legnagyobb szereplőinek, 2016-ban több, mint 36 milliárd Forint forgalmat bonyolítva. A vállalat évente 35 000 tonna húst dolgoz fel, melyet a hazai piacon értékesít, illetve a világ mintegy 30 országába exportál.

Kaposvári székhelyén és a fővárosi telephelyén több, mint 700 főnek ad munkát. A Somogyi régió egyik legnagyobb foglalkoztatójaként kiemelt figyelmet fordít a kiváló magyar szakemberek alkalmazására, fejlesztésére és motivációjára, akik hozzájárulnak a kiváló minőségű termékek fejlesztéséhez, gyártásához.

A Kométa beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, megújult a szalámi érlelő, bővült a vágóhíd kapacitása és a csomagoló üzemegységben is jelentős fejlesztések történtek. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődési folyamatok megvalósítására; a kisebb környezeti terheléssel és energia felhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, az anyagfelhasználás és a hulladékok keletkezésének fokozatos csökkentésére. Ezen törekvések hatására, az országban egyedülálló módon a húsipari szereplők között, a legmodernebb technológia alkalmazásával létesült saját szennyvíztisztító üzeme. A környezetvédelem iránti elkötelezettséget az ISO 14001 és az energiairányítási rendszer (ISO 50001) tanúsítványok fenntartása is jól tükrözi.

A cég szigorú minőségpolitikát folytat már a saját sertéstelepen tartott állatok tartásától és feldolgozásától kezdve az asztalra kerülés pillanatáig. A HACCP, a BRC és az IFS szabványkövetelmények teljesítésével garantálja, hogy termékei a legmagasabb fokú élelmiszer-biztonságot nyújtsák fogyasztóinknak.

Kiemelten minőségi és főként magyar forrásból származó (ennek jelentős részét képezik a saját sertéstelepről származó sertések) sertéshúst dolgoz fel, szigorúan ellenőrzött körülmények között.

A Kométa, mint felelős élelmiszeripai gyártó, folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy minél magasabb minőségű és táplálkozás élettani értékű termékek kerüljenek a fogyasztók asztalára.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért csak és kizárólag minőségi alapanyagokat használ, termékei feldolgozásához.

Fejlesztései eredményeként a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek az egészséges és változatos étrendbe.

A Kométa kiváló minőségű termékei kiemelkedően magas hústartalmúak, szójamentesek, gluténmentesek hozzáadott glutamátmentesek, és a termék típustól függően laktóz-, és tejfehérje mentesek is.

2016 őszétől a Kométa Mindennap finom! termékcsalád felvágottjai és párizsija kizárólag friss húsból készül és új, innovatív csomagolásban kerül a polcokra, valamint bevezetésre kerül 2017-ben  a magyar piacra a Pedranzini olasz termékcsalád a Kométa által fémjelezve, mely megfizethető áron, kitűnő minőségben a különlegességek és Itália ízeinek kedvelőit célozza meg.

A Kométa aktív szerepet vállal az egészséges táplálkozás és életmód elősegítésében, tagja a TÉT platformnak, csatlakozott az OÉTI StopSó elnevezésű Nemzeti Sócsökkentő Programjához, amelynek célja a lakosság magas sóbevitelének csökkentése és aktív részese az ágazati kommunikációnak.

A Kométa márka többszörös Magyar Brands és Superbarands, valamint Business Superbrands díjas. A vállalat birtokosa a Hazai feldolgozású termék védjegynek.

2016-ban pedig beválasztották a TOP 50 innovatív vállalkozás közé Magyarországon.

A Kométa termékek jellegzetes, harmonikus íz-világukkal különlegessé és változatossá teszik a mindennapi étkezéseket.