Menü

Omega Bázis Kft.

H-2541 Lábatlan, Rákóczi út. 165.
Tel.: +36 33 200 028
Fax: +36 33 200 029
E-mail: info@omegabazis.hu
Honlap: www.abyhungary.hu

 

A kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó Omega Bázis Kft.  2011-ben alakult a Nord (korábban Forest) cégcsoport tagjaként. Választékukban bio, csíráztatott, olajos és egyéb magvakat dolgoznak fel különféle eljárással: készítenek hidegen sajtolt olajokat, őrleményeket és liszteket.

Csíráztatási technológiájuk valódi innováció, melyet számos országban szabadalom véd. A magyar szabadalom korábbi dán tulajdonosaitól vásárolta vissza a jogokat az Omega Bázis Kft., így került újra hazai tulajdonba az eljárásbeli újdonság.

 

 

 

Termék innováció:
A nyugalmi állapotban lévő magvakban az enzim gátlók megakadályozzák, hogy a magvak idő előtt kicsírázzanak, továbbá az emészthetőségüket, a tápanyagaik felszívódását is gátolják, miután elfogyasztjuk. A csíráztatás hatására ezek az emésztést gátló anyagok lebomlanak. A csíráztatás során aktiválódó enzimek hatására a szervezetünk számára könnyen hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki, így e hatóanyagok biológiai hozzáférhetősége teljes mértékű. A csíráztatás így javítja a magvak - esetünkben: köles, len, zab, kendermag -  meglévő kiváló tulajdonságait.

Célunk, hogy kiváló minőségű egészségvédő termékekkel lássuk el az egészségtudatos fogyasztókat és kiváló alapanyagokkal az innovatív élelmiszeripari cégek termékfejlesztését. Áruválasztékunkat folyamatosan bővítjük a piaci igényeket szem előtt tartva és igyekszünk innovatív készítményekkel segíteni az egészséges táplálkozás elterjedését.

Alapanyagainkról:

-          preferáljuk a hazai alapanyagokat, ezért is viselik a termékeink a Magyar Termék Kft. valamely logóját

-          kizárólag gluténmentes minősítésű anyagokat használunk

-          csak GMO mentes anyagokkal dolgozunk

-          kerüljük az adalékanyagokat, az allergéneket

-          nem használunk transzszírt vagy pálma olajat

Egészségesen:

Termékeink adalékanyag mentesek, tartósítószereket egyáltalán nem tartalmaznak, ezért előfordulhat, hogy szavatosságuk rövidebb, mint az ún. konvencionális termékeké. Mi erre büszkék vagyunk, hiszen a természetes élelmiszerektől nem várható el, hogy akár évekig megőrizzék kiváló tulajdonságaikat.

Őrleményeinket, olajainkat, snack-jeinket úgy fejlesszük, hogy tartalmazzanak csíráztatott lenmagot, mely az omega-3 növényi forrása.

BIO termékeinket ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kft. HU-ÖKO-01