Menü

Politur Vegyipari Szövetkezet

H-1135 Budapest, Palóc u.14.
Telefax: +36 (1) 312-0884
Honlap  www.politur.hu
E-mail: info@politur.hu

CÉGBEMUTATÓ

Cégünk 1952-ben alakult, és kezdetben kifejezetten vegyipari termékeket gyártott. Az utóbbi évtizedekben ez a tevékenység már kizárólag a vidéki telephelyünkön folyt, és többek között festékhígítók, oldószerek, háztartási tisztítószerek, ragasztók előállításával foglalkozott.

A diabetikus édesítőszerek gyártása 1957-ben kezdődött a „Sacharin” tabletta gyártásával és forgalmazásával. Az édesítőszerek gyártása kizárólag egy új budapesti telephelyen történik, ahol jelenleg kiszerelés és összetétel tekintetében 25 fajta édesítőszer készül, ebből 10 db márkatermék.

Folyékony édesítőszereink 1992-től folyamatosan, saját összetételben vannak jelen az üzletekben 125 ml-es és 250 ml-es PET flakonban, beleértve a márkatermékeket is.

„Sweety” néven édesítő szórópor termékünk számos partnerünknél 2001 óta jelen volt az üzletetek polcain. Legújabb termékünk a Sweetia szórópor. Korszerűbb csomagolása, és összetétele miatt kiváltotta a „Sweety” porunkat.

Eredmények, és díjak:

A Polisweet folyékony édesítőszerünk 1998-ban elnyerte a „Kiváló magyar termék” címet, és ma is igen népszerű a fogyasztók körében.

A POLITUR Vegyipari Szövetkezet 1992 óta tulajdonosa egy olyan eljárásnak, mely Magyarországon szabadalmi oltalom alá került.

Minősítések:

Üzemeink az SGS /ISO 9001:2000/ (Először: 1996.07.15-én) és a CERTOP (Először: 2002.01.15-én) által auditáltak (ld. a mellékelt Minőségi Tanúsítványokat), és gyártásunk folyamatosan ISO valamint HACCP rendszerben működnek.

Referenciák:

A SPAR, TESCO és a COOP szupermarketek, üzletláncok saját márkás tablettás, és folyékony édesítőszereinek gyártói, és beszállítói vagyunk.

„Elsőáras beszállító”-i vagyunk AUCHAN hipermarketeknek és a METRO diszkontáruházaknak.

Klasszikus édesítőszereink, például a Polisett, Polisweet, stb. jelen vannak az AUCHAN, TESCO, METRO, CBA, COOP, SPAR, REÁL, BÉRES Egészségtár, MediLine és Herbaház üzletláncainak polcain, és ezen kívül valamennyi más magyarországi élelmiszerüzletben.