Menü

Szegedi Paprika Fűszer-és Konzervgyártó Zrt.

H-6725 Sze­ged, Szövetkezeti út 2.
Tel.: +36 62 568 400
Fax: +36 62 568 401
E-­ma­il: in­fo@­sze­ge­di­pap­ri­ka.­hu
Honlap: www.szegedipaprika.hu

CÉGBEMUTATÓ

Az 1934-ben létrehozott két zárt termelési körzet alapozta meg azt az elképzelést, miszerint a fűszerpaprika ágazatban jelentkező hullámzó termelési és jövedelmezőségi mutatók kiegyensúlyozását egy központi szövetkezet segítségével lehetne orvosolni. Az elhatározást tett követte, így 1936. augusztus 18.-án Budapesten megalakult a Magyar Fűszerpaprikát Értékesítő Központi Szövetkezet, melynek szegedi telepe volt az első jogelődünk, Fűszerpaprika Termelők, Kikészítők, Értékesítők Szegedi Szövetkezete elnevezéssel. A cég feladatul kapta a több ezer környékbeli paprikatermelő által előállított, államilag minősített őrölt paprika felvásárlását és értékesítését nagykereskedők útján. Első vezetője Dank Viktor volt. A II. világháború okozta kényszerszünet után előbb az újjáépítés, majd az  államosítás következett. A fejlődést saját szikkasztópajták, szárítógépek és őrlőberendezések létesítése jelentette, az alapanyag ellátás pedig saját termeltetési rendszer keretében volt biztosítva. A termékpaletta bővülését a zöldség-szárítmányok, levesporok, ételízesítők kifejlesztésével érték el elődeink a ’60 –as években, majd egyre inkább előtérbe került a konzervgyártási tevékenység is.

A rendszerváltás idején 1400 főt foglalkoztató Paprikafeldolgozó többszöri tulajdonosváltás után, – egy időben a Pick csoport tagjaként, napjainkban pedig a sükösdi Házi Piros Paprika kft. leányvállalataként dolgozik tovább. Elkötelezetten ápoljuk a magyar fűszerpaprika hírét a világban, házias ételkonzervjeinkkel pedig tovább erősítjük a magyar konyha rangját itthon és a világpiacon egyaránt.

A Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó ZRt. hagyományos tevékenysége fűszerpaprika-őrlemények gyártása és forgalmazása. Napjainkban az őrlés az egyik legnagyobb múlttal rendelkező, ugyanakkor – a fejlesztésnek és a beruházásoknak köszönhetően – legkorszerűbb technológiával felszerelt köves malomban történik. Őrleményeinket 4 minőségben forgalmazzuk: különleges, csemege, édesnemes, csípős csemege.

2010 -ben az Európai Bizottság bejegyezte a szegedi paprika esetében az Oltalom alatt álló eredmegjelölést. Ez azt jelenti, hogy a vetőmagtól kezdődően a végső fogyasztó kezébe kerülő őrleményig minden termelési és technológiai műveletet a Szegedi fűszerpaprika – termő tájkörzet területén hajtanak végre, ellenőrzött feltételek mellett.

A fűszerpaprika őrlemények gyártása és forgalmazása mellett konzerv termékeket is készítünk, forgalmazunk.

Konzervipari termékeink főként húsalapanyagúak. Főbb termékcsoportok a széles körben közkedvelt májkrémek, vagdaltak, készételkonzervek, melegszendvicskrémek.
Készétel családba tartozó termékeink változatosságuknak köszönhetően nagyon közkedveltek. Termékeink a hagyományos, jellegzetes magyar igazi ízvilágot rejtik magukba. Legkedveltebbek a magyaros ételek közül: Pacalpörkölt, Pincepörkölt, Csárdafalatok, Tanyasi káposzta, Zöldséges aprópecsenye és a Magyarosbab egytál. A már jól ismert, közkedvelt termékek mellett, folyamatosan bővítjük termékpalettánkat.

A termékek hőkezeléssel tartósítottak, tartósítószert nem tartalmaznak.

Pástétomaink egyediségét elsősorban különleges ízviláguk, valamint modern, praktikus csomagolásuk adja. Magas beltartalmi értékükkel kiemelkednek a hagyományos pástétomok közül.  A liba és kacsamáj termékek prémium készítmények.

Pástétomaink között legújabb termékcsaládunk az UZSI pástétomok. Első sorban gyermekek számára készült, de kifejezetten alkalmas az idősebb fogyasztók számára is, mert magas hústartalmú termékek, melyek jódozott tengeri só tartalmának köszönhetően így plusz ásványi anyagokkal rendelkeznek. Ezek a pástétomok kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készültek, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak adalékanyagokat, mesterséges színezékeket, és “E szám”-okat sem. Mivel az egészséges táplálkozás egyik fontos eleme a megfelelő élelmi rost bevitel, így törekedtünk arra, hogy hozzáadott növényi rosttal gazdagítsuk a pástétomokat, melyeknek számos jótékony hatása ismert. Rendkívül kis gluténtartalmú. Továbbá előállításkor ügyeltünk arra, hogy a termék ne tartalmazzon allergiás reakciókat kiváltó egyéb alapanyagokat sem, pl. tej, tojás, szója, hogy minél szélesebb fogyasztói réteg számára megfelelő legyen.

Termékeink között megtalálhatóak prémium minőségű liba – és kacsamáj termékek, melegszendvicskrémek, húspástétomok.

Ételízesítő gyártás is van cégünknél, neve a Boszorkány ételízesítő, mely 1999-ben “Kiváló Magyar Élelmiszer” tanúsítványt kapott.

Folyamatos piackutatással, valamint gyártmányfejlesztéssel a fogyasztói elvárásoknak megfelelő új termékeket vezetünk be, mellyel a fogyasztói elégedettséget és az értékesítés volumenét is folyamatosan növeljük.

A Szegedi Paprika ZRt. termékeit belföldön szinte valamennyi multinacionális és hazai kereskedelmi hálózat forgalmazza. Export területen jelentős a környező országokba irányuló forgalom.

A hagyományos termékek előállítása mellett társaságunk kész a folyamatos megújulásra. Az új kihívások egyben újabb lehetőségeket is jelentenek számunkra. A fűszerpaprika őrlemény állandó, jó minősége mellett konzervek és készételek széles választékával, valamint az egészséges táplálkozás iránti igény kiszolgálásával igyekszünk partnereink megelégedését, bizalmát elérni és megtartani.