Menü

Wiesbauer-Dunahús Kft.

Cím: 9071 Gönyű, Dózsa György u. 8.

Tel.: +36 96 544 220

E-mail: info@wiesbauer-dunahus.hu

Honlap: http://www.wiesbauer-dunahus.hu/

1994 óta szállít a Wiesbauer-Dunahús a magyarországi élelmiszer-kereskedések illetve a vendéglátóipar számára válogatott húskészítményeket. Az üzemet a Győr mellett található Gönyűn vették használatba 1998-ban, majd 2014-ben egy újabb fejlesztés keretein belül nem csak megújult, hanem területileg is megnövekedett, termelése eléri az évi kb. 3000 tonna mennyiséget. Az üzem rendelkezik ISO 9001:2008 valamint IFS tanúsítvánnyal is, melyeket minden évben megújít, kiváló eredménnyel. A gazdag termékválasztékot, mely több mint 40 termékspecialitást foglal magába, a következő termékcsoportokba sorolhatjuk: vörösáruk (pl.: Prémium Bécsi virsli), kolbászok (pl.: Puszta Debreceni), felvágottak (pl.: Túra felvágott és Bécsi felvágott), sonkák (pl.: Pasztrámi sonka) és a grilltermékek (pl.: Grill Mix). A fenti termékeket nem csak a magyarországi piacon értékesítjük, hanem „Prímás” márkanév alatt a német és az osztrák piacra is exportáljuk.

A Wiesbauer-Dunahús az egyik leányvállalata a 86 éve Franz Wiesbauer által alapított bécsi Wiesbauer cégnek. A bécsi anyavállalat egy családi vállalkozás, melyet Komm.-Rat Karl Schmiedbauer a felügyelő bizottság elnöke és fia Thomas Schmiedbauer, az igazgatótanács elnöke vezet. Henry Heumann a Wiesbauer-Dunahús ügyvezetőjeként működik, míg Kazai Zsolt az értékesítési vezetője a magyarországi üzemnek. A Wiesbauer cégcsoport valamennyi vállalkozása arra törekszik, hogy termékeiket megelégedettséggel vásárolják a fogyasztók – ez a lényege a Wiesbauer cégcsoport alapelvének, mely minden dolgozó számára kötelező érvényű.

2016-ben a Wiesbauer-Dunahús kb. 105 fő munkaerővel 13 millió Euró forgalmat ért el, melyet a 2017-os évben további mennyiségi és forgalomemelkedéssel szándékozik tovább növelni. A Wiesbauer cégcsoport (Wiesbauer Österreichische Wurstpezialitäten, Wiesbauer Gourmet, Metzgerei Senninger, Wiesbauer-Dunahús) üzemei Bécsben, Sitzenberg-Reidling-ban (Alsó-Ausztria), Saalbach-Vorderglemm-ben és Gönyűn közel 840 főt foglalkoztatnak. (Összforgalom 2016: 178 millió Euró, összmennyiség: 26.300 tonna).