Menü

Hírek

Ésszerűbb előírások a helyi piacokon

Könnyebben betartható élelmiszerbiztonsági követelményrendszert határoz meg június 11-től hatályos rendeletében a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Uniós jóváhagyásra vár a magyar termék rendelet

A Vidékfejlesztési Minisztérium már a múlt év végén elkészítette és elküldte Brüsszelbe a magyar termék rendelettervezetét, a notifikációs eljárás jelenleg is zajlik, az első uniós vélemény kifogásolta, hogy a termékjelölés piaci előnyt biztosítana a magyar termékeknek.

Külföldi termékek piros-fehér-zöldben

Magyar termék, amelyet Magyarországon állítanak elő, lehetőleg magyar alapanyagokból, véli a GVH. Szerintük megtévesztő lehet a külföldön gyártott termék magyar márkanévvel magyarként reklámozása, ha pedig hagyományos receptúrára hivatkoznak, azt bizonyítani kell.

Védjegyet kapott a Bónusz Brigád

Megfelelt a Magyar Termék Kft. tanúsítási eljárásán, így a Bónusz Brigád közösségi vásárlói oldal szolgáltatáscsaládja mostantól viselheti a Magyar Szolgáltatás védjegyet.

Már a piacon is átvágnak: ezt kapjuk magyar élelmiszer helyett

Az elmúlt 2-3 évben látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében. Ennek egyik bizonyítékaként kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok. A gyártóknak és a kereskedőknek viszont kifejezetten üzleti érdekükké vált a belföldi termékek hangsúlyos jelölése, ami kiterjedt olyan árucikkekre is, melyek származásukban, vagy a felhasznált alapanyagok eredetét tekintve nem nevezhetők annak.