Menü

Hírek

Közeledik az 50 forintos tojás

Nem bírnak a takarmány árakkal a gazdák, ezért úgy döntöttek a napokban, ismét 15 százalékkal emelik a tojás árát. Így az darabonként 35-38 forint lesz. Ha a szaktárca nem hoz be hamarosan az árak megfékezésére az országba nagyobb mennyiséget, akkor karácsonyra 50 forintos tojásból kell majd a beiglit sütni - vélik a szakemberek. Évente 300 tojást eszik egy átlag magyar ember.

Gyerekcipőben jár az üzleti hírszerzés Magyarországon

Nem érezhetik biztonságban magukat azok a magyarországi, multinacionális tulajdonú cégek, amelyeknél jelentős innovációs tevékenység folyik, mivel ezen vállalatok az üzleti hírszerzés első számú célpontjai. Ennek ellenére Magyarországon mégis igen óvatlanok ezek a társaságok, írja a Világgazdaság.

Akár egymilliós büntetés számla miatti lebukásért

Januártól egymillió forintra büntetheti a számla nélkül értékesítő kereskedőket az APEH, de felelősségre vonhatják a törvénysértésen kapott alkalmazottakat is. Akár 50 ezer forintjába kerülhet egy eladónak, ha az ő hibája, hogy a vevő nem kapott számlát. Egy fideszes javaslat szerint ebben az esetben viszont a vállalkozást nem terhelhetné túl magas bírság.

Vége a piszkos közbeszerzésnek

Kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, kedden kezdődik a közellátás szempontjából jelentős vállalkozásokról szóló törvényjavaslat vitája.

Még most is pesszimisták a magyarok, noha javult a GKI konjunktúra-indexe

Kissé javult augusztusban a GKI konjunktúra-index (az üzleti és a lakossági bizalmi index súlyozott átlaga). Az index szezonális hatásoktól megtisztított értéke mínusz 16,0 pontot mutatott, júliushoz képest mind az üzleti, mind a fogyasztói várakozások a hibahatáron belül javultak - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Európai Unió támogatásával készített felmérésében.