A Bell Csoport felvásárolja az Eisberg vállalatot

A Bell Csoport 2016. április 1-jével felvásárolja a konyhakész salátatermékekre szakosodott Eisberg csoportot és megkezdi saját tevékenysége bővítését ebben a szektorban.

Az Eisberg mintegy 400 munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele több mint 55 millió svájci frank. A cégcsoport üzemei Svájcban, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában találhatók, Spanyolországban beszerzési irodát működtet. Ügyfelei élelmiszer-kiskereskedelemi vállalatok, étterem láncok és HORECA szektorban tevékenykedő cégek. Szervezetileg az Eisberg a Gastro Star vállalattal egyesül, és a Hilcona csoport független leányvállalataként fog működni. A felek megállapodásuk szerint a vételárat bizalmasan kezelik. Az adásvétel véglegesítéséhez az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása szükséges.

A Bell Csoport számára az Eisberg felvásárlása a konyhakész saláta termékszegmense megerősítését célozza. Svájcban a termelési kapacitások egyenletesebb elosztásában segít, nemzetközi szinten a Csoport további növekedési potenciálokat aknázhat ki a Hilcona friss készétel szektorban szerzett nagy szakértelme révén. Az Eisberg számára a Bell Csoport általi felvásárlás új értékesítési csatornákat nyit meg és új lehetőségeket kínál a növekedésre.

Forrás: ÉlelmiszerOnline