A FOREST-PAPÍR Kft. közleménye

A vállalat lakossági üzletágát a Sofidel csoport veszi át.

„A FOREST-PAPÍR Kft. több mint 21 éve van jelen a magyarországi háztartás-higiéniai papír piacon, mely idő alatt jelentős elismerést vívott ki a papír szakmában itthon és világszerte. Hitünk és szándékaink szerint a cég üzleti kapcsolatait a megbízhatóság és a magas szakmai színvonal jellemzi.

Vállalkozásunk mára olyan nagyságrendet ért el, mely egyrészt szükségessé teszi, másrészt lehetőséget biztosít a teljes papíripari vertikum kialakítására, amely magában foglalja az alappapír gyártását is belátható időn belül. 2016-os törekvéseink arra irányulnak, hogy a Forest márka jelentős megerősítést kapjon kereskedelmi és marketing szempontból, aminek egyik fontos követelménye, hogy elkezdjük az egységes központi telephely kialakítását, és további technológiai fejlesztésekkel erősítsük termékeinket.

A FOREST-PAPÍR Kft. több mint 2 évtizedes kapcsolatot ápol az olasz tulajdonú Sofidel csoporttal, amely vállalat a miénkhez nagyon hasonló értékrendet képvisel. Az 50 éves múlttal rendelkező Sofidel csoport 12 országban – Olaszország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, Belgium, Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, Görögország, Törökország, USA – van jelen. A cég a fontos innovációs beruházásoknak, a minőségnek, a termelési folyamatok racionalizációjának és optimalizálásának köszönhetően mára Európa második, világviszonylatban pedig a hatodik legjelentősebb tissue termék gyártójává fejlődött.

A fenti körülményeket és az eddigi üzleti kapcsolatot alapul véve azt a megalapozott és körültekintő döntést hozták a két vállalat tulajdonosai, hogy megállapodásunk alapján, várhatóan február hónapban a FOREST-PAPÍR Kft. lakossági üzletágát a Sofidel csoport veszi át. Partnereink számára mindez azt jelenti, hogy a zárás időpontjától az új, Sofidel Hungary Kft.-vel lesznek kapcsolatban, a változás időpontjától minden kifizetés az új társaság felé történik, ill. minden FOREST-PAPÍR Kft. által vállalt kötelezettséget az új vállalat teljesít. Az új vállalat cégvezetői feladatait a továbbiakban Carlo Ferrero úr látja el. A kapcsolattartás egyéb területen nem változik, ugyanazok a kollégák intézik az ügyeket, mint eddig.

A gördülékeny ügymenetet biztosítva hamarosan bővebb tájékoztatást küldünk Önöknek az értékesítési/beszerzési rendelések jövőbeni folyamatairól, valamint a számlázással és fizetésekkel kapcsolatban is. Előre is köszönjük Önöknek, hogy együttműködésükkel segítik az átállást!

A változás fő mozgatója, hogy segítse munkatársaink hosszú távú boldogulását, valamint partnereink megelégedettségét a FOREST-PAPÍR Kft.-től megszokott üzleti magatartás folytatásával, és a technológiai fejlesztéseknek köszönhető még jobb minőségű és innovatívabb termékek biztosításával.”

(forrás: FOREST-PAPÍR Kft.)