A Magyar Termék 180%-al növelte konverzióinak értékét videós hirdetések segítségével

A nonprofit szervezetek pont úgy működnek, mint bármely más vállalkozás. Negyedéves marketing célkitűzésekkel dolgoznak és mindezt költséghatékony módon, pl. online hirdetéseken keresztül szeretnék elérni.

A Magyar Termék Nonprofit Kft fő célja a Mo-on gyártott és előállított termékek vásárlásának elősegítése saját termékpromóciókon és online aktivitásokon keresztül. A Magyar Termék csapata kíváncsi volt, hogy videóhirdetések miként segíthetik a megfelelő célcsoport elérését edukációs üzenetekkel, valamint a hazai termékek értékesítésének növelését az év legforgalmasabb időszakában.

A videó formátum márkatudatosság növelő ereje már régóta ismert. Az értékesítés növelő képessége pedig egyre több olyan márka által elfogadott, melyek új módszereket keresnek eredményeik szinten tartásához/fokozásához.

A precízen célzott és szegmentált online célközönségek megkönnyítik a marketing szakemberek számára, hogy az adott felhasználó érdeklődésére szabott és a vásárláshoz vezető út megfelelő szakaszában átadott üzenetekkel hatékonyan elérjék és vásárlókká konvertálják az internetezőket.

A Magyar Termék a Magyarországon gyártott termékeket népszerűsíti és védjegylogóval látja el, a könnyű beazonosíthatóság érdekében. A nonprofit szervezet jelentős sikereket ért el a hazai termékek népszerűsítésében, már több, mint 4000 termék és 170 magyar vállalat használja ezeket a megkülönböztető védjegyeket. Éves termékpromóciója során a márkaismertség növelésének érdekében a videó alapú hirdetés mellett döntött a szervezet, hogy a videómegtekintéseket online konveziókká alakíthassa.

Cél és üzenetAz iWebmával - digitális marketing ügynökségével - együttműködve a nonprofit szervezet a hazai internetezőket szerette volna elérni edukációs üzenetével, valamint a márkaismertség növelés mellett a védjegyes termékek eladásait is szerette volna növelni egy saját szervezésű AP kódos promóción keresztül. Az előző évi kampányhoz képest az AP kód feltöltések és a játékra történő regisztrációk számának növelését tűzte ki célul a néhány hónapos kampánya során.

Az ügyfélnek jelen esetben az ősz és a tél a forgalmas időszaka, amikor a márkájával ellátott termékeket igyekszik előtérbe helyezni az ünnepi szezonban. Google Analytics segítségével a csapat a múlt évi konverziós adatokra támaszkodott, hogy átfogóbb képet kapjon megcélzott célközönségéről, valamint létrehoztak több, pl. téma, érdeklődés és egyéni érdeklődés szerinti célközönséget is. A szervezet ezután a YouTube TrueView for Action megoldását használta a releváns célközönség elérése és cselekvésre ösztönzése érdekében.

“Az egyedi célközönségek használata a Google Ads-ben igazán hatékony eszköz” - nyilatkozott Vajda Éva, az iWebma ügyvezetője és vezető tanácsadója. “A közönségek szerinti célzás alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket szállítsunk ügyfeleink számára, és ez a közeljövőben még hangsúlyosabbá válik majd.”

A bevált gyakorlatok alkalmazása, mint például a YouTube videóhirdetésen elhelyezett hatékony cselekvésre ösztönző fedőszöveg és a profi hirdetési videó biztosította azt, hogy a releváns érdeklődők megtekintsék a hirdetési videót és elvégezzék a kívánt cselekvést - vagyis regisztráljanak a promóciós weboldalon, megvásárolják a játékban résztvevő valamely terméket és feltöltsék az AP kódot a játékban való részvételhez.

A jól átgondolt kampánykoncepciónak és a megfelelő kivitelezésnek köszönhetően erőfeszítéseik megtérültek. Az előző évi eredményeikhez képest a célkonverziósi arányt 432%- kal, a célteljesülések számát 438%-kal, a konverziós értéket pedig 685%-kal tudták növelni, amely felülmúlta a várakozásokat.

Az esettanulmányt eredeti, angol nyelven itt tekintheti meg.