A Nestlé legyőzte a Unilevert

A Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján.

Szeptember 8-án került nyilvánosságra Európa és a világ egyik legrangosabb és legismertebb vállalati fenntarthatósági ranglistája, a Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI).A DJSI a világ több mint 3000 legnagyobb vállalatát értékeli gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján. A kiértékelés után az indexbe csak a különböző iparágak legjobban teljesítő vállalatainak 10 százaléka kerül be. Idén, több mint 14 év után először a Nestlé, és nem az Unilever az élelmiszer- ital- és dohánygyártó iparági csoport győztese.

Az idei három legfontosabb változás a globális ranglistán:

Újonnan besorolt cégek: Cisco Systems Inc, Royal DutchShell PLC, Adobe Systems Inc

Lekerült: Intel Corp, Samsung Electronics Co Ltd, British American Tobacco PLC

A Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a vállalatokat nem üzleti eredményeik, hanem fenntartható működésük alapján értékelő ranglistája 1999 óta. A DJSI számtalan szempontot, elsősorban a környezeti és társadalmi hatást, az ezeken a területeken elért fejlődést értékeli minden évben, amely alapján a különböző ágazatokban, szektorokban összeállítja a vállalatok fenntarthatósági rangsorát. 

A  palackozók kategóriájában a Coca-Cola HBC harmadik éve őrzi első helyét.

További információ itt.

Forrás:

(http://www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/a_nestle_legyozte_a_unilevert?utm_source=newsletter&utm_medium=elelmiszer_online_top_hirlevel&utm_campaign=17483)