A Pécsi Sörfőzde italai kiérdemelték a Magyar termék védjegyet

A Pécsi Sörfőzde számára fontos cél, hogy a vásárlók - a nagyon széles sörválaszték mellett is - tudjanak megfelelően eligazodni, a számukra legmegfelelőbb terméket megtalálni.

A Pécsi Sörfőzde számára fontos cél, hogy a vásárlók - a nagyon széles sörválaszték mellett is - tudjanak megfelelően eligazodni, a számukra legmegfelelőbb terméket megtalálni. Ma már egyre tudatosabbak a fogyasztók és sörök esetében is fontos tényezővé vált, hogy a termék honnan származik. Amennyiben a fogyasztó garantáltan magyar sört kíván vásárolni, - amely a „Magyar termék” tanúsító védjegy szerinti elvárásoknak, előírásoknak is eleget tesz – ezentúl könnyű dolga lesz: a Pécsi Sörfőzde Szalon márkacsaládját: a Szalon világost, a Szalon Barnát, a Szalon alkoholmentest és a Pannonia dobozos sört kell választania, melyek jogosulttá váltak a „Magyar termék” védjegy használatára.

A magyar termékek vásárlása a jó minőség és magyar eredet mellett azon további előnyöket is hordozzák, hogy azok vásárlásával hazai munkahelyek fenntartásához járulunk hozzá, sok esetben ezzel egy-egy nagy múltú magyar termék sikeres „életéhez” is segítséget nyújtva.

Bővebben a Magyar termék védjegyről:

http://www.amagyartermek.hu/

További tények a Pécsi Sörfőzdéről:

  • Napjainkban Magyarországon – gyári méretben – kizárólag csak a Pécsi Sörfőzdében készülnek klasszikus nyíltkádas erjesztéssel sörök.
  • A Pécsi Sörfőzdében a söröket kristálytiszta mecseki karsztvízből főzzük.
  • A Szalon sör 108 éves márka, 1907-ben a Pécsi Országos Kiállításon mutatták be először, ott kóstolhatta meg a látogatóközönség.
  • A Szalon és Szalon Barna sörök több alkalommal elnyerték a legnagyobb európai sörverseny, a Monde Selection aranyérmét.

Forrás: elelmiszer.hu