A Penny-játékhoz 22 védjegyhasználó csatlakozott

Először indított közös tailor made nyereményjátékot a Penny Markettel a Magyar Termék Nonprofit Kft. A két cég együttműködése már csaknem egy évtizedre nyúlik vissza, hiszen a védjegyrendszert működtető társaság a kereskedelmi hálózatok közül a Penny Markettel kötött elsőként stratégiai partneri megállapodást 2012-ben. 2019-ben a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj megmérettetésen az üzletlánc szakmai különdíjat kapott a legtöbb (több mint 500) védjegyes árujáért.

Benedek Eszter, a nonprofit kft. ügyvezetője a szeptember végén indult nyereményjáték első heti részeredményei alapján úgy látta, hogy ez lehet az eddigi legnagyobb online láthatóságot elérő közös áruházlánci kampányuk. A játékban mobilról volt a legnagyobb az aktivitás, ami azt jelzi, hogy a fiatalabb (18–34 éves) korosztályt is megszólította az akció. A Penny e-mail-kampánya is erős volt, az így elért törzsvásárlók ráadásul extra ajándék iPhone-okért is indulhattak. Ezenfelül a kampányidőszak mind a négy akciós újságjában megjelent a promóció, amit üzlettéri kommunikációval is támogattak.

Az akció első hetének termékvásárlási és AP kódfeltöltési adatai kiemelkedően magasak voltak. A játék vonzósága mellett ennek oka lehet az is, hogy a Pennyben nem nehéz védjegyes terméket venni, hiszen nagyon sok ilyen van az áruház kínálatában.

A „Vedd a hazait! Nyerj a hazai termékekkel!” kampányban 22 védjegyhasználó cég vett részt saját márkatermékkel, ami szintén kiemelkedő aktivitásnak számít. A gyártóknak lehetősége nyílt in-out értékesítésre, amivel az akció idejére további brandekkel kerülhettek be a hálózatba.

A nyereményjáték fődíja egymillió forint, heti nyereményként négy egyedi Neuzer kerékpárt, napi ajándékként pedig 28 magyar termék bőségcsomagot sorsoltak ki.

(Forrás: Trade magazin)