A világ legjobbjai közé választották a magyar Cerbonát

Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije.

Word Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye, amelyen független szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki közel 2000 pályázó közül a legkiválóbbakat. Az idén a Cerbona új terméke is bekerült ebbe a világelitbe, így viselheti a SIAL Innovation Selection 2016 emblémát.

Mészáros Tamás, a Naponta Kft. ügyvezető igazgatója szerint a nemzetközi elismerés visszaigazolta a cég stratégiáját, ami egyre egészségesebb termékek kifejlesztésére koncentrál. Ez nem csupán világtrend, hanem a magyar fogyasztók igényeivel is találkozik, amit jól mutatnak a Cerbona új termékeinek piaci sikerei. Mészáros Tamás reméli, hogy a nemzetközi elismerés utat nyithat a Cerbona számára a márka nyugat-európai piacokon való megjelenéséhez. A székesfehérvári Naponta Kft. tavaly 3,2 milliárd forintos forgalmának az export már a 20 százalékát adta, és ezt az arányt tovább szeretné növelni.

A Cerbona piacvezető a márkás müzliszeletek és müzlik között Magyarországon. A Naponta Kft. az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, míg a müzlik értékesítése csaknem tíz százalékkal emelkedett.

Forrás: ÉlelmiszerOnline