Detki Keksz: új üzemcsarnok, megújult receptúra

A Detki Keksz Kft. 1,3 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és egy raktárépületet épített a Heves megyei Halmajugrán, és ennek köszönhetően a folyamatosan fejlesztett hagyományos termékei mellett a cukormentes, zabalapú és bioélelmiszerekre is hangsúlyt tud a cég fektetni – olvasható az origo.hu-n.

Az állandó megújulás nélkül ma már nem lehet egy cég sem sikeres az élelmiszeriparban, a Detki Keksznél legutóbb nemcsak újabb és korszerűbb gépek, gyártósorok beszerzése és üzembe állítása történt meg, hanem egy 1,3 milliárd forintos beruházás is megvalósult, melyből új üzemcsarnokot és egy raktárépületet húztak fel, illetve további termékek kifejlesztését is megkezdték.

– A modernebb dizájn mellett már az eredetinél is jobb receptúrákat alkalmazunk. A hagyományos háztartási keksz és a Mese linzerek mellett megújult a Tere-fere, megjelentek a sós krékerek, illetve a chipsek, a bio- és zabkekszek, a cukormentes termékek, a biotermékeiket pedig már a hat hónaposnál idősebb babáknak is ajánljuk – mondta Pavlova Olga, a cég ügyvezető igazgatója.

Az orosz származású üzletasszony az 1970-es évek végén élelmiszeripari mérnökként került Magyarországra, miután egyetemistaként megismerkedett a férjével Moszkvában.

A Detki Keksz 1983-ban három vállalat együttműködéséből jött létre Halmajugrán:

a Detki Termelőszövetkezet, a Heves Megyei Sütő és Édesipari Vállalat és a Magyar Édesipar által alapított üzem jelentette az alapot, ahol a kekszgyártás a már meglévő gépeken elindult. A vállalat irodáját Bálint György, a mindenki által jól ismert Bálint gazda egykori szülőházában rendezték be. Az 1990-es évek elején magánkézbe került cég újabb és újabb kekszfajtákat fejlesztettek ki. Egy jó termékhez sokszor elég egy remek ötlet: így született meg a darált háztartási keksz, amiből máig rengeteget értékesítenek.

Mára a hazai kekszpiac 40 százalékát a halmajugrai gyár fedezi.

Az itt termelt évi 10 ezer tonna keksz 95 százalékát idehaza adják el. A detki keksz szinte minden Magyarországon jelen lévő áruházlánc polcán megtalálható, de a környező országokban, sőt Kínában is kapható. A 150 főt foglalkoztató cég számos elismeréssel, például a Kiváló Magyar Élelmiszer díjjal is büszkélkedhet. (origo.hu)

Forrás: TradeMagazin