Eladta egyik üzemét a FrieslandCampina

Eladta debreceni gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari cég a székesfehérvári Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft.-nek.

A Pöttyös Túró Rudit is gyártó FrieslandCampina Hungária és az Alföldi Tej február 26-án írta alá a debreceni gyár eladásáról szóló szerződést - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) , amelynek még másnap be is nyújtották az ügylet jóváhagyásáról szóló kérelmet.

A GVH által közzétett dokumentumból nem derült ki a vételár.

Az eladás részét képezi a debreceni ingatlan, egyes gépek és berendezések, illetve a készletállomány is, de a megállapodás nem terjed ki a vevőállományra, a követelésállományra, a piaci kapcsolatok, a márkák és a védjegyek átvételére sem.

A debreceni üzem dolgozói átkerülnek az Alföldi Tej állományába - olvasható az ügyletről szóló GVH-összefoglalóban.

A két cég egy szállítási szerződést is köt, amelynek alapján az Alföldi Tej gyártja majd tovább a jövőben a FrieslandCampinának a Debrecenben eddig előállított termékek egy részét.

Az eladással egy hosszú történet végére kerülhet pont.

A holland tulajdonú cég még 2012 decemberében jelentette be, hogy 2013 szeptemberében bezárja a debreceni üzemet, de akkor hozzátették, a cég szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, amely beszállítóként tovább üzemeltetheti majd a gyárat.

Az ügylet azonban sokáig húzódott, a FrieslandCampina pedig tavaly a mátészalkai gyárban indította el 650 millió forintos beruházással felépített új desszertüzemét.

 

Forrás: hvg.hu