Ezrek úsztak Erős Pistával az Univer24-en

Több ezren vettek részt Magyarország egyik legnagyobb uszodai sporteseményén, az Univer24-en. A Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában negyedszer tartott hétvégi úszómaratonon Erős Pista támogatásával 26 iskola diákjai, öt civil csapat több száz versenyzője vett részt, mellettük pedig öt hosszútávúszó az egynapos úszás szabályai szerint mérte össze a tudását.

A rendezvény startján az indulókkal együtt ugrott a medencébe Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő, akinek cégével, az Iron Corporation Kft.-vel nemrégiben kötött újabb, hároméves támogatói megállapodást az esemény főszervezője, az Univer Product Zrt. A magyar tulajdonú, az idén 70 éves cég az Univer ketchupok, mustárok és majonézek mellett olyan ismert márkák gyártója, mint a Piros Arany, az Erős Pista, a Haragos Pista vagy az Édes Anna. 

"Örülök, hogy együtt ünnepelhetem az úszást az Univer24 résztvevőivel. Lehet, hogy egy picit elfogult vagyok, de szerintem az úszás a világ a legjobb sportja, és nagyon jó, hogy ennyien itt vagytok, és veletek népszerűsíthetjük" – mondta a rajt előtt Hosszú Katinka sokszoros olimpiai és világbajnok úszó. Vele együtt az elsők között rajtolt Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok, valamint Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó is. "

Az Univer24 az úszás ünnepnapjaként arra buzdít mindenkit, hogy a mindennapi sport legyen az életünk része" – mondta Molitórisz Károly, az Univer24-et rendező-főtámogatója, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója. 

Arra bíztatott minden résztevő gyereket, vigye magával a jelenlévő bajnokok emlékét, aláírását, hogy amikor nehéznek érzik a tanulást vagy az edzést, erőt tudjanak meríteni maguknak abból a teljesítményből, kitartásból, hozzáállásból, amit ezek a világklasszisok mutatnak nekik.

A résztvevő iskolások éltek is az alkalommal, és a megnyitó után százak álltak sorba a klasszisok aláírásáért, a velük készült fotókért. Az Univer24 résztvevői magukon is jóhírét vihetik az eseménynek, hiszen valamennyien megkapták az idei esemény pólóját és tornazsákját, valamint egy Erős Pista tetoválást.

Az iskolák két kategóriában – nagy és kis létszámú iskolák – neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesült, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forint értékű támogatást sorsoltak ki. 

Az egynapos rendezvényen Orosz Ádám úszta a legnagyobb távot 69,2 kilométeres teljesítménnyel. Az éjszakai 12 órás váltóversenyen rekordszámú induló, 15 csapat vett részt. A megmérettetést az „Elit Pálya” néven induló esztergomi férfi triatlonosok nyerték 47 kilométerrel.

Univer24-Az úszás ünnepe

Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon mindenkinek a vizes sportokhoz. A rendezvény főtámogatója az Univer Product Zrt., támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Az első Univer 24 rendezvényen 1800 amatőr és profi úszó vett részt, míg 2016-ban és 2017-ben egyaránt közel 2500-an. Az eseményt az Univer Product Zrt. támogatási programja kíséri, a résztvevő iskolák összesen 850 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványban részesülnek.

(Forrás: Élelmiszer online)