Forradalmi változást vezet be termékeiben a Nestlé
Egy újonnan kifundált módszerrel az ízük megváltoztatása nélkül csökkenti édességeinek cukortartalmát a Nestlé.
A Nestlé kitalált egy olyan megoldást, amellyel az íz megváltoztatása nélkül drasztikusan csökkentheti édességeinek cukortartalmát. A cukorkristányok átalakításában rejlik a titok.
„Így még ha a csokoládéban sokkal kevesebbet is használunk fel [a cukorból], a nyelv az előzőével csaknem azonos édességet érzékel” – állította egyik közleményében a svájci vállalat. A világ legnagyobb élelmiszergyártójának tudósai azt állítják, hogy a teljes cukortartalmat akár 40 százalékkal is csökkenteni tudják. A technológiai vívmánynak óriási hatása lesz a vállalatra, és a fogyasztókra is.
A Nestlé így frappánsan reagálhat azon növekvő nyomásra, amelyet a közegészségügyi élharcos csoportok és a kormány egészségügyi intézményei gyakorolnak rá az emberek cukorfogyasztása visszaszorításának érdekében. További előny, hogy a vállalat új módszerrel tarthatja távol termékeitől az ellentmondásos múltú édesítőszereket.
A Nestlé most szabadalmaztatja a módszert, amelynek piaci bevezetése 2018-ban várható.
Forrás: ÉlelmiszerOnline