GOF Hungary: 2022 a termékfejlesztés éve

Jelenleg már évi 2000 tonna zab a kapacitása a GOF Hungary Kft. 2019-ben átadott gluténmentes zabfeldolgozó üzemének. Most debütál a piacon a kizárólag zabpehelylisztből és vízből készült vegán tésztakülönlegességük, ám termékfejlesztési listájukon még sok más zabalapú készítmény szerepel.

Mint Kovács Alexandra, a GOF Hungary Kft. kereskedelmi vezetője elmondta, terveik szerint idén még újabb termékekkel jelentkeznek. A zabpelyhet és a zabpehelylisztet már jól ismerik az egészségtudatos vásárlók, a hetekben pedig a boltokba kerül a gluténmentes zabtészták mellett a köretnek is tökéletes szeletelt zab, valamint a különböző szemcseméretű zabpehelydara és zabpehelykorpa is.

A 100%-ban magyar tulajdonú cég a termőföldtől a késztermékig nyomon követi a folyamatot, 22 ponton ellenőrizve a termelést. „Büszkék vagyunk a hazai alapanyagból és a hazai munkaerő elhivatott munkája által készülő termékeinkre. Ennek hangsúlyozására minden fogyasztói termékünkre megkértük és elnyertük a Magyar Termék védjegyet. Ezután is minden újabb készítményünkkel pályázni fogunk” – emelte ki Kovács Alexandra.

A márkajel a kereskedelmi láncok döntéshozói, valamint a fogyasztók számára is fontos szempont az árucikkek kiválasztásakor – tette hozzá.

A GOF Hungary Kft. széles nemzetközi megrendelői bázissal is rendelkezik. „Glutén­mentes termékeinket élelmiszeripari alapanyagként, valamint fogyasztói késztermékként jelenleg már hat országba exportáljuk. Emellett Indiából, Koreából és Japánból is komoly érdeklődés mutatkozik a teljes portfóliónkra. A kapacitás és a földterület, ahol a zabot megtermeljük, bármikor bővíthető” – hangsúlyozta a kereskedelmi vezető.

A cég elkötelezetten figyel a fenntarthatósági szempontokra is: a teljes termesztési-szállítási-feldolgozási folyamat során törekszik a karbonlábnyom minimalizálására. A terményszárításhoz szükséges hőenergiát például egy általuk szabadalmaztatott kazánrendszerrel a képződő növényi hulladék elégetésével nyerik. Szeptember végére pedig megvalósul a napelemrendszerük kiépítése is. //

A GOF Hungary Kft. gluténmentes zabfeldolgozó üzletágában 14 munkavállaló dolgozik. A terjeszkedési tervekkel párhuzamosan év végéig további 5 fővel kívánják bővíteni a létszámot. //

Forrás: Trade Magazin