Hazai Pakkokkal segíti a rászorultakat a #veddahazait mozgalom

A Magyar Termék Nonprofit Kft. „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akciója, amely a gazdasági nehézségek leküzdését és a munkahelyek megőrzését szolgálja, a jótékonyság területére is kiterjesztette mozgalmát. Az első száz darab Hazai Pakk a szervátültetetteket segíti, amelyet ma adtak át a Magyar Szervátültetettek Szövetségének.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. márciusban hirdette meg az azóta mozgalommá szélesedett  „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióját, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdését, a munkahelyek megőrzését szolgálja. A kampányhoz eddig több mint nyolcvan gyártó és kereskedőcég csatlakozott. Az elmúlt hetekben a legforgalmasabb fővárosi megállókban maszkkal fedett plakátokon húsz cég buzdította a járókelőket a hazai termékek vásárlására. A kezdeményezés legújabb eleme, hogy a #veddahazait a jótékonyság területére is kiterjesztette mozgalmát! Védjegyhasználóival együttműködve Hazai Pakk néven segélycsomagokat állít össze a nehéz helyzetbe kerülők megsegítésére.

Az első 100 darab Hazai Pakkot a Magyar Szervátültetettek Szövetségén (MSZSZ) keresztül juttatja el a rászoruló családokhoz.

Az adomány átadásakor Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető társaság ügyvezetője elmondta, valamennyien átérzik a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerükkel kell átvészelniük a járványt. Tudják, hogy az óvintézkedések betartása a családtagokra is kötelezettséget ró, emiatt sok esetben a hozzátartozók is elveszítették a munkájukat. Bíznak abban, hogy most elindított kezdeményezésük széles körű összefogásra ad alkalmat.

Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója a segélycsomagok átvételekor arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon több mint 5000 szervátültetett él, számukra a fertőződés a szervkilökődés kockázatát is jelentené. Nagyon örülnek a figyelemnek és a törődésnek, amely a  #veddahazait akción keresztül feléjük fordul. Jól jön minden segítség, hiszen a Magyar Szervátültetettek Szövetségének jelenleg az a legfontosabb tennivalója, hogy a nélkülöző transzplantáltaknak anyagi támogatást nyújthasson. Ennek érdekében külön segélyalapot is létrehoztak.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége köszöni a Hazai Pakkot összeállító 26 cég, valamint a Magyar Termék Nonprofit Kft. felajánlását.

Felajánlók:

Abonett Kft., Ági Nektár Kft., Assist-Trend Kft., Bonus Kft., Ceres Zrt., Cornexi Food Kft., Csipet Land Kft., Detki Keksz Kft., Global Green Europe Kft., Globus Konzervipari Zrt., Gyermelyi Zrt., Hajnal Húskombinát Kft., Házi Piros Paprika Kft., Herbária Zrt., MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft., Magyar Termék Nonprofit Kft., MOL, Naturland Magyarország Kft., PA-COMP Kft., Sofidel Hungary Kft., Soós Tészta Kft., Szatmári Konzervgyár Kft., SZEGEDI PAPRIKA Zrt., Szerencsi Bonbon Kft., Tolnatej Zrt., U és U Kft., Univer Product Zrt.