Hétmilliárdosra nőtt az Assist-Trend

Hétmilliárd forint fölé növelte a forgalmát 2017-ben a hazai higiéniai piac meghatározó szereplője, a magyar tulajdonban lévő Assist-Trend csoport. A társaság az idén további növekedést tervez, amit főként a dinamikusan bővülő hazai turisztikai és vendéglátó cégek szolgáltatási igényeire alapoz.

Az Assist-Trend csoporthoz tartozó társaságok a 2016-os 6,9 milliárd után 2017-et 7,3 milliárd forintos forgalommal zárták.Ebből a központi cég, az Assist-Trend Kft. export piacán jelenlevő vállalkozások forgalma már csaknem 1,3 milliárd forintot tett ki.Az itthon 150 főt foglalkoztató csoport hálózatába Magyarországon hét márkakereskedő tartozik, a környező országokban pedig Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban ugyancsak hét partnercégen keresztül értékesíti higiéniai termékeit.

Bodrogai Ferenc, a cég alapítója ügyvezetője szerint miközben a hazai szálloda- és vendéglátóipar dinamikusan bővül, és kilátásai is kedvezőek, egyre nagyobb gondot jelent a lehetőségek kiaknázásához szükséges szakképzett munkaerő hiánya. A statisztikai adatok szerint a vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal emelkedett országosan, a külföldi vendégek tavaly már 1832 milliárd forintot költöttek el Magyarországon, ami több mint 100 milliárdos bővülést jelent, míg a magyarok többnapos belföldi utakra 329 milliárdot szántak, ami 20 milliárdos emelkedés.A turisztikai szektor folyamatait látva az Assist-Trend a termékértékesítésen kívül olyan szolgáltatási kínálatot alakít ki az ügyfeleinek, amellyel segít nekik hatékonyan elvégezni a nélkülözhetetlen háttértevékenységeket. Ezek között már nemcsak higiéniai, hanem egyéb üzleti szolgáltatások is vannak, amivel az Assist-Trend új piacokra is lép.A lábatlani székhelyű, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő Assist-Trend Kft. Magyarország egyik meghatározó higiéniai szolgáltatója. A tevékenység kialakítása a Bodrogai Ferenc által alapított Forest-Papír Kft. keretei között indult el 1999-ben, az Assist-Trend Kft. 2005. októberétől kezdte meg működését.Az Assist-Trend főként a közületi, vendéglátó-ipari és szolgáltató szektort látja el higiéniai papír- és vegyi termékekkel, takarítóeszközökkel, higiéniai és takarítási rendszerek kiépítésével.

Üzleti partnereit a széles választékot kínáló, egész országot lefedő márkaképviselet-hálózatával együttműködve szolgálja ki. Termékei hatékonyabb és szakszerűbb felhasználása érdekében már most is különféle szolgáltatásokat nyújt partnereiknek, mint például a vegyszeradagoló rendszerek telepítése akár online teljesítménykövetéssel, adagoló karbantartás, szervizelés, higiéniai szaktanácsadás, padozatápolás.

(Forrás: Élelmiszer Online)