Heves megyei kistelepülésre került az egymilliós fődíj

Tíz gyártó 243-féle védjegyes terméke vett részt a Vedd a hazait! nyereményjátékban. A 2021. augusztus 11-én indult és 2022. január 5-ig tartó promóció minden eddigi rekordot megdöntött: az összes vásárolt termék száma 143 560, az összes feltöltött AP kód pedig 73 132 darab volt. A legtöbben a Soproni Sör kínálatából választottak. Az egymillió forintos fődíj egy Heves megyei kistelepülésre került, nyertese elkötelezett a hazai áruk iránt, hogy ezzel is a magyar munkaerőt támogassa.

A Ceres Zrt., a Detki Keksz Kft., a Gyulahús Kft., a Soproni Sörgyár, a Herbária Zrt., a Nébar Kft., a Kunsági Éden, a Sofidel Hungary Kft., a Szerencsi Bonbon Kft. és az Urbán és Urbán Kft. volt az a tíz gyártó, amely termékeivel részt vett a Magyar Termék Nonprofit Kft. által meghirdetett nyereményjátékban.

 

Benedek Eszter ügyvezető tájékoztatása szerint minden eddigi hasonló akciójuk rekordjait túlszárnyalta a kampány, hiszen mind a vásárolt termékek, mind a feltöltött AP kódok száma nőtt. A fogyasztók egy bevásárlás alkalmával átlagosan nagyobb tételben vittek haza a közreműködő cégek termékeiből, mint 2020-ban. A legtöbben a Soproni Sör kínálatából választottak. A korábbi akciók félidejében stagnálást mutattak az adatok, most nem így történt. Ebben nagy szerepet játszott az az újdonság, hogy a márkák időközben is beléphettek a játékba, így új lendületet adtak a játékkedvnek is – tette hozzá az ügyvezető.

 

Egy Heves megyei kistelepülésen él családjával, és egy könyvelőirodában dolgozik az egymillió forintos fődíj nyertese. Régi játékos, már 13 év óta próbál szerencsét hasonló akciókban, a Magyar Termék játékait pedig ki nem hagyná. Többször is nyert már ajándékcsomagot tőlük. Idén nagymértékben motiválta, hogy bekerült a játékba Ceres Zrt., mert termékei a család kedvencei közé tartoznak. A Bükki parasztkenyere aztán meg is hozta a szerencsét! Mint elmondta, a siker reményében a szokásosnál többet vásárolt a nem romlandó termékekből, a Bianka papírzsebkendőből például az egész évre való mennyiséget beszerezte.

 

A Magyar Termék védjegyeket a játéktól függetlenül is állandóan figyeli, és ha teheti, mindig a magyar árut választja a külföldivel szemben. „Szeretném a vásárlásommal a magyar vállalkozókat, a magyar munkaerőt támogatni. Mindig a magyar termékeket preferálom az ártól függetlenül is” – hangsúlyozta a fődíj nyertese. A megnyert pénzt családi házuk szebbé tételére fordítja.