High-tech Magyar Kincsek túra Kecskeméten

Kecskemétre vezetett a Magyar Kincsek programsorozat őszi állomása. A Magyar Termék védjegyhasználói és partnerei megtudhatták, hogy Kecskemét nemcsak egy mezővárosi hagyományait ápoló település, hanem világszínvonalú ipari technológiákkal dolgozó cégek otthona is.

A KÉSZ Kft. üzemében láthatták az épülő Puskás Stadion soktonnás, de milliméter pontosságúra gyártott elemeit, és azokat a csúcstechnikájú robotokat, amelyekkel az üzem bárkivel fel tudja venni a versenyt az acélszerkezetgyártásban, ezért aztán akár egy kínai hullámvasút vázszerkezetét is tőle rendelik meg.

A Klapka-házban szakavatott vezetőkkel nemcsak egy gyönyörű gyűjteménnyel és annak létrejöttével ismerkedhettek meg résztvevők, hanem a túra vendéglátójának, a kecskeméti Univernek a finomságaival is. Köztük olyan termékekkel, az ivólevekkel vagy a péksüteményekkel, amelyek országosan nem annyira ismertek, mint a cég ételízesítői, de tapasztalhatták, hogy legalább annyira finomak.

A délutáni „autós” program első állomásán sokan kipróbálták magukat az ország egyik legjobb gokartpályáján, majd pedig testközelből ismerhették meg, hogyan készül egy Mercedes kezdve onnan, hogy az acéltekercsből kipréselik a karosszéria elemeit, egészen addig, amíg egy kész autó kétpercenként legördül a gyártószalagról, és megteszi első métereit a tesztpályán.

(Forrás: Trade Magazin)