Kapacitásbővítés a Gramex Drinks-nél!

A Gramex Drinks, a saját márkás üdítőitalok vezető magyarországi gyártója, örömmel jelentette be új beruházását egy újabb, korszerű aszeptikus töltősorba. Ezzel a beruházással a Gramex által foglalkoztatott szakképzett és szakképzetlen munkaerő száma is növekedni fog a cég magyarországi üzemében, Veresegyházon.

 

A Gramex Drinks – az egyetlen olyan saját márkás üdítőital-gyártó ma Magyarországon, amely aszeptikus palackozási technológiával PET palackos italokat gyárt – egy második aszeptikus töltősor beruházását kezdte meg. Az aszeptikus technológia lehetővé teszi az üdítőitalok tartósítószer nélküli gyártását. Az új gyártósort a KHS-től, a vezető németországi töltősorgyártótól szerzi be. Ez az új beruházás megduplázza majd a Gramex Drinks aszeptikustöltő-kapacitását, így a cég ki tudja szolgálni jelenlegi partnerei növekvő igényeit és tovább tudja fejleszteni export tevékenységét is. 

Ezt a jelentős beruházást egyrészt a részvényesek (Arx Equity Partners és a Darby Private Equity, -amely a Franklin Templeton cég leánycége) alaptőke-emeléséből, másrészt pedig hosszú távú befektetési hitelből finanszírozzák.A Gramex Drinks ügyvezetője, Gerry Lenihan így kommentálta a befektetést: „Látjuk, hogy a fogyasztók és a kereskedők részéről is gyorsan növekszik az igény az egészséges üdítőitalok iránt, melyek nem tartalmaznak tartósítószereket és mesterséges adalékanyagokat. Ezzel a beruházással ennek a fokozódó keresletnek szeretnénk megfelelni.”

A Gramex Drinks igazgatótanácsának elnöke, José de la Iglesia hozzáfűzte: „Ez a beruházás egyértelművé teszi, hogy a Gramex Drinks Magyarországon az egyetlen szereplője és specialistája az aszeptikus saját márkás üdítőitalok gyártásának. Ezenkívül jó alapot szolgáltat ahhoz is, hogy tovább fejlesszük ezt az üzletágat Közép-Európában.”

(forrás: Élelmiszer Online)