Kaposvári felvágott kerülhet a kínaiak asztalára

Akár néhány hónapon belül kínai piacra is kerülhetnek kaposvári élelmiszerek – közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-vel. A tej- és hústermékek kínai exportlehetőségéről két városi élelmiszer-ipari cégnél, a Fino Food Kft.-nél és a Kométa 99 Kft.-nél tett látogatást követően tárgyalt Szita Károly, Kaposvár polgármestere Hsziao Csien kínai nagykövettel.

A városházi találkozóról kiadott közlemény szerint Hsziao Csien a megbeszélésen úgy fogalmazott: a kaposvári gyárakban magas színvonalon jó minőségű termékeket állítanak elő, ezért sürgetni fogja, hogy a két cég minél hamarabb, akár hónapokon belül kínai piacra is termelhessen.
A cégek és a kaposvári családok is jól járnak

A polgármester szerint ez hatalmas lehetőség a két cégnek és Kaposvárnak is, hiszen a bővülő piac még több munkahelyet jelent, s ezzel még több kaposvári család megélhetése válhat biztossá – olvasható a közleményben. A városháza közölte azt is, hogy Kaposvár a gazdasági együttműködésen kívül a kultúra és az oktatás területén is szorosabbra fűzné kapcsolatát Kínával. A polgármester ezért kezdeményezte, hogy a nagykövet látogasson el a Kaposvári Egyetemre, valamint egy kínai művészeti csoport fellépését is szívesen fogadná a városban.

Forrás: Veddamagyart.info