Magyar Termék védjegyes termék is bekerült az idei Hungaricool győztesei közé

A globális kereskedelembe való betagozódás közel sem zökkenőmentes a kisebb gyártóknak. A 2023-as SPAR és a K&H közös szervezésében létrejött Hungaricool termékverseny egyik győztes vállalkozása a Magyar Termék védjegy használat mellett is letette már a voksát.

A Win One Kft. Chocorich elnevezésű saját márkás töltött csokoládéi már idén májustól megtalálhatók a kiemelt fókuszú Hungaricool polcokon az INTERSPAR üzleteiben, hazai eredetükre pedig már a védjegy is figyelmeztet. Tollas Attila, a SPAR Magyarország Kft. regionális beszerzési csoportvezetője elmondta, hogy a pályázat győztesei mind a magyar kisvállalkozók. A legfontosabb kritérium, hogy Magyarországon előállított és lehetőleg hazai alapanyagokból készült termékek jelentkezhetnek.

A Hungaricool célja, hogy támogassa azokat a honi gyártókat, akiknek a késztermékük már megvan, de nincs országos elérésű piacuk, valamint hiányos az ahhoz szükséges erőforrásuk, kompetenciájuk. A nyerteseket komplex financiális, marketing- és kereskedelemfókuszú támogató csomaggal, valamint legalább egyéves SPAR beszállítói tagsággal jutalmazzák. Továbbá részt vehetnek a SPAR Beszállító Akadémia oktatásain, integrált kommunikációs kampányokban, illetve a K&H jóvoltából pénzügyi tanácsadást és akár finanszírozást is kapnak.

„A SPAR Magyarország elkötelezett a hazai termékek, ezáltal a hazai vállalkozók támogatása mellett. Olyan keretrendszert szerettünk volna létrehozni, amelyben a legjobb kisvállalkozóknak adhatunk esélyt a növekedésre” – hangsúlyozta Tollas Attila. A jelenlegi gazdasági helyzetben a kisvállalkozók megfelelő pozicionálása nehéz, azonban nem kérdés, hogy a hazai gyártók minőségi termékeket dobnak a piacra.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. védjegyei nemcsak eszmei értékkel bírnak, hanem statisztikailag kimutathatóan számítanak is a magyar vásárlónak. „Összetett kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy egy termék védjegyet kapjon. A Chocorich minőségi pálinkával töltött csokigolyói átmentek a szűrőn, így remélem, hogy akik szeretik és keresik a hazai ízeket, ezentúl a Chocorich termékünket is előszeretettel fogyasztják majd” – mondta Tamási Richárd, a Win One Kft. tulajdonosa. Mint mondta, olyan terméket szerettek volna alkotni, amely egyszerre modern és tradicionális, így döntöttek a csokoládé és a méltán híres magyar prémium minőségű pálinka ötvözése mellett.

Forrás: Trade Magazin