Minden élménnyel több leszel, okot adnak az utazásra

A most induló belföldi kampány során a Magyar Turizmus Zrt. a belföldi utak kínálta személyes élményeket érzékeltetésére helyezi a hangsúlyt, személyes történetekkel, és a pozitív érzelmi kötődést kívánja erősíteni a magyar lakosságban az ország és a belföldi utazások iránt. Erre utal a „Minden élménnyel több leszel” üzenet is, amely a kampány alapgondolataként újabb magyarországi élményszerzésre sarkallja a lakosságot.

Az élményalapú stratégiai üzenet minden megjelenés esetében egy konkrét programajánlatra épül, amely nem egy régió, hanem egy turisztikai termék (pl. gasztronómia, wellness, stb.) népszerűsítéséhez kapcsolódik, konkrét okot adva az utazásra. Az üzenetek emocionális jellegét erősíti a korábbi „Itthon otthon van” üzenetet felváltó „Magyarország - Szívedhez legközelebb” szlogen is, amely az MT Zrt. logójának grafikai elemével is jól harmonizál.
A belföldi üdülést népszerűsítő mozgalom kiemelt eszköze a Magyar Termék Nonprofit Kft. által, az MT Zrt. szakmai együttműködésével készített „Itthon a legjobb” c. imázsfilm, amely június 2-án debütált a sajtó és a nagyközönség előtt. A film szintén az érzelmekre hat: Magyarország gyönyörű tájaira repíti az utazót, felelevenítve, mennyi felfedezésre váró kincset rejt hazánk, Csézy zenéjével. A film nemcsak az interneten, közösségi médiában, hanem DVD-n keresztül is terjesztésre kerül 350.000 példányban, hetilapokba történő behúzással, valamint különböző rendezvényeken.
A film mellett a DVD-n a kilenc magyarországi turisztikai régió képes és szöveges ismertetője, továbbá konkrét útvonal- és programajánlói is belföldi utazásra ösztönöznek. Az érdeklődők továbbá megtekinthetik a DVD-n a „Válassz Magyart” című filmet, és azt a 12 perces, Novák Péterrel készült interjút, amelyben a művész a hazai termékek választásának jelentőségére hívja fel a figyelmet és a belföldi utazással kapcsolatos gondolatait osztja meg a nézőkkel. A DVD-n ezen kívül Csézy zenei videoklipje és egy nyereményjáték is szerepel.
A nyereményjáték lényege, hogy a filmhez kapcsolódó www.itthonalegjobb.hu honlapon mindenki megoszthatja belföldi utazási élményeit, feltöltheti képeit, filmjeit.
A film letölthető a http://www.youtube.com/watch?v=fUf3vKdTuG4 linkre kattintva.

Forrás: Turizmus.com