Negyedmilliárd forintos beruházással bővítette termelését a Cerbona

A Cerbona-termékeket gyártó Naponta Kft. 250 millió forintos beruházással bővítette termelését Székesfehérváron - közölte a cég.

Az összeg feléből új gyártósort állítottak üzembe, amelyen a Cerbona puffasztott gabonaszeletei készülnek. A fejlesztés részeként a társaság eddig két helyen zajló gyártását egy helyre összpontosították, átalakították és modernizálták a megmaradó csarnokot.

Mészáros Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Naponta Kft. 2014-ben lépett be a puffasztott gabonaszeletek piacára, ahol mostanra már a második legnagyobb márkának számít a Cerbona. Kezdetben bérgyártásban készültek a gabonaszeletei, de a termék népszerűsége láttán az önálló előállításhoz szükséges beruházásról döntöttek.

A társaság 10 százalékos növekedéssel már hárommilliárd forintot meghaladó forgalmat ért el 2015-ben, amelyből az export közel 20 százalékot tett ki. Termékeit szállítja Romániába, Görögországba, Bulgáriába, Szerbiába, Lengyelországba, sőt még Svédországba és az ázsiai térségbe is.

2016-ban további nyolcszázalékos árbevétel-növekedést vár a 130 munkavállalót foglalkoztató Naponta Kft. A Cerbona piacvezető a márkás müzli szeletek és müzlik között Magyarországon. A cég az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, míg a müzlik értékesítése csaknem tíz százalékkal emelkedett.

Forrás: ÉlelmiszerOnline