Orosz exportra készül a Kométa

A Kometa 99 Zrt. szerdán megtartott közgyűlésén a cég tulajdonosai megerősítették pozíciójában a három stratégiai területért felelős igazgatót: Dr. Prohászka Balázs gazdasági igazgatót, Hollósy Tibor beszerzési igazgatót és Radó Gábor kereskedelmi igazgatót.

A vállalat komoly növekedést tervez elérni már rövid távon is, ami egybeesik a tulajdonosok elvárásával. A növekedés egyik fő területe a cég számára az exporttevékenység erősítése, kiemelt fókusszal a nagy hozzáadott értékű húskészítményekre. Az elmúlt időszakban az export-készítményértékesítés már jelentős sikereket tud felmutatni: míg 2011-ben a teljes készítményértékesítés 5 százaléka került a külföldi polcokra, mára ez már közel 20 százalékot tesz ki.

A vállalat hamarosan megkapja oroszországi forgalmazási engedélyét, és már előrehaladott tárgyalásokat is folytat az orosz piac több meghatározó szereplőjével. Az olaszországi piacon történő készítményértékesítés pedig már két és félszerese az elmúlt évinek, ami a tavalyi évi háromszoros növekedés folytatását jelenti. Ebben az országban is cél az üzleti potenciálok még további kihasználása.

 

Forrás: ÉlelmiszerOnline