Példaértékű fejlesztések – a detki kekszet mindenki ismeri

Ha azt mondjuk, detki keksz, nem kell magyaráznunk, mindenki tudja, hogy miről van szó.

Kiváló termékcsalád, elérhető áron, stabil hazai és növekvő külföldi piacokkal, folyamatos fejlesztéssel, sikeres pályázatokkal. Mindezt Magyarországon, egy száz százalékosan magyar tulajdonú cég valósította meg, példaértékű módon – hangsúlyozta csütörtökön, a Detki Keksz Kft. halmajugrai telephelyén tartott ünnepélyes projektzáró rendezvényen Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Példaértékű fejlesztések – a detki kekszet mindenki ismeri

A cég két pályázaton is eredményesen szerepelt, s az építkezések tavaly ősz óta párhuzamosan zajlottak. Az ÉMOP keretében meghirdetett pályázaton a „Gyártóüzem építése a Detki Keksz Kft. halmajugrai telephelyén” elnevezésű, több mint 180 millió forintos összköltségű projekthez a társaság 88 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A cég részt vett a GOP „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis-, és középvállalkozások számára” elnevezésű programjában is. A raktári és gyártókapacitások fejlesztését szolgáló beruházás összköltsége meghaladta a 350 millió forintot, s ehhez a Detki Keksz Kft. csaknem 130 millió forint támogatást kapott.

Pavlova Olga, a cég ügyvezetője elmondta: a harmincesztendős múltra visszatekintő vállalkozás most közel 3000 négyzetméter raktári, illetve üzemi területtel bővült, ami a közös munka eredménye. Horváth László köszöntőjében azt kívánta: legalább még harminc évig, de ha lehet, annál is tovább tartson a detki keksz sikere.

Forrás: www.horvathlaszlo.hu