Pulyka mellsonka glutén- és laktózérzékenyeknek - Pulykasonka gyártásban piacvezető a Sága Foods

Az ACNielsen Piackutató adatai szerint 2012. július-2013. június között a Sága Foods Zrt. 26%-os mennyiségi és 35%-os értékbeni részesedéssel továbbra is a pulykasonka gyártás piacvezető szereplője. A hazai vásárlók a legtöbbször a Selyemsonkát vásárolták a boltokban a pulykasonkák közül.

A vállalat virsli termékeivel 2000-től folyamatosan őrzi piacvezető pozícióját, ezek közül a legkedveltebb továbbra is a Füstli család.

ságaa A fogyasztói igényekhez igazodva a cég folyamatosan fejleszti termékeit; a legújabb ezek közül a laktóz- és gluténmentes, mesterséges színezékektől és ízesítőktől mentes, alacsony zsírtartalmú (5%) Sült Pulyka mellsonka.

„Pácienseim körében egyre gyakrabban találkozom táplálékintoleranciával, melynek két gyakori formája a glutén-, illetve laktózérzékenység. A glutén(liszt)érzékenység hazánkban szerencsére még nem számít népbetegségnek, de növekszik az erre érzékenyek száma, és sajnos a már kialakult lisztérzékenység életünk végéig elkísér bennünket. Más a helyzet a laktózérzékenységgel, mely a magyar lakosság kb. negyedét érinti, így szinte népbetegségnek tekinthető. A laktózérzékenységnek számos formája van: lehet átmeneti - pl. egy vírusfertőzés következtében, vagy akár tartós is – pl. az időskorban csökkent laktáz enzim termelés miatt” – mondta Turcsák Katalin dietetikus szakember.

A gyártóknak minden esetben fel kell tüntetni az allergén anyagokkal kapcsolatos információkat a sága csomagoláson és lehetőségük van tájékoztatni a fogyasztókat az allergén mentességről is. A 3 féle ízesítésben kapható pulyka mellsonka (klasszikus, füstölt és sült) és a gyermekeknek szánt Fini Mini termékcsalád tagjai mind minőségi alternatívát kínálnak a laktóz és glutén érzékenyek részére is.

A folyamatosan ellenőrzött magas minőség megtartásával a sárvári vállalat törekszik a gyártási technológiát úgy fejleszteni, hogy az allergizáló összetevőket mindinkább kiküszöbölhesse.

 

Forrás: ÉlemiszerOnline