Sajtóközlemény: Magyar cement – válasszuk a hazait!

Magyar Termék és Hazai Termék védjegyeket kaptak a Duna-Dráva Cement Kft. cementtermékei

A Duna-Dráva Cement Kft. komoly elismerést tudhat magáénak, hiszen első alkalommal nyerte el cementgyártó vállalat a rangos Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot. A minősítések 2015 tavaszától a cementtermékek csomagolására is rákerülnek, az új zsákdizájnt pedig ünnepélyes bemutató rendezvény keretében ismerhette meg a közönség.

A Duna-Dráva Cement Kft. a tavalyi év során sikerrel pályázott a ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. védjegyeinek elnyerésére, amelynek eredményeképpen 2015 tavaszától az elismerést jelentő Magyar Termék és Hazai Termék minősítéseket zsákos cementtermékein is feltünteti. A független szakértői zsűri által odaítélt védjegylicenc célja, hogy igazolja a termékek megbízhatóságát, jogszabályi megfelelőségét és tanúsított hazai eredetét. Minden megvásárolt Magyar Termék – legyen az élelmiszer, tisztítószer, vagy építőanyag – hazai munkahelyet teremt, támogatja a nemzetgazdaság fejlődését, valamint garancia arra, hogy ellenőrzött, minőségi termékről van szó.

A Társaság Váci Gyárának 50 éves, illetve Beremendi Gyárának 100 éves iparági tapasztalatával, a legmodernebb gyártási technológiával, környezettudatosan állítja elő termékeit, amelynek köszönhetően a vállalat minden cementterméke elnyerte a védjegyek valamelyikét. A rangos Magyar Termék minősítést a Beremendi Gyár összes terméke és a Váci Gyár négy cementje használhatja, míg további négy, csak Vácott gyártott cementtípus Hazai Termék minősítéssel gazdagodott. A Magyar Termék védjeggyel ellátott termékek igazoltan a legjobb minőségű, kizárólag magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban készülnek, míg a Hazai Termék minősítésű cementtermékeket 96,8 százalékban magyar alapanyagokból, magyar szakemberek munkája által, Vácott gyártják.  

A védjegyekkel ellátott, új zsákdizájn bemutatására 2015. március 11-én került sor a DDC Váci Gyárában, ahol ünnepélyes keretek között gördült le a futószalagról az első Magyar Termék minősítéssel ellátott cementtermék. Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a DDC cementgyártóként immár e rangos elismerést viselő család tagjává válhatott. A Magyar és Hazai Termék védjegyek megerősíthetik vásárlóink és partnereink DDC termékekbe vetett bizalmát és elköteleződésüket.” Az eseményen felszólalt Kecskeméti Attila a ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki kiemelte: „A hazai gazdaság jövője az itthon készült termékek vásárlásában rejlik. Örömünkre szolgál, hogy egyre több gyártó - köztük a Duna-Dráva Cement Kft. – ismeri fel ennek jelentőségét és csatlakozik a programhoz. A védjegyek garantálják a hazai eredetet és hitelességet, amely a fogyasztók, a gyártók és az egész magyar gazdaság előnyére válik.” A bemutatót követően a résztvevők gyárlátogatás keretében a magyar cement modern gyártási technológiáját is megismerhették.

Háttér információ:

A Duna-Dráva Cement Kft-ről:

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk vezető építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. A DDC Cement, Beton és Kavics üzletága, valamint leányvállalata, a Beton Technológia Centrum Kft. közel 500 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele 2013-ban meghaladta a 38 milliárd forintot. Két cementgyárban állít elő cementtermékeket, Beremenden és Vácott.

www.duna-drava.hu