Sikeresek a magyar és hazai termékek - Van erő a hazaiban

Bár a pandémia, majd a gazdasági helyzet és a háborús válság okozta nehézségek megnehezítették a hazai és a magyar termékek gyártóinak életét, úgy tűnik, a fogyasztói kedveltség töretlen.
Az általunk megkérdezett piaci résztvevők a termékfejlesztésben, az új termékekben és a kommunikációs hatékonyságban látják a siker receptjét. Úgy tűnik, a származást igazoló védjegyek egyfajta biztonságot, plusz információt jelentenek mind a gyártók, mind a vásárlók számára.

FONTOSAK AZ INNOVATÍV MEGOLDÁSOK

„Mint szinte minden körülöttünk levő országban, hazánkban is már régebben kialakult, hogy a fogyasztók nagyobb figyelmet fordítanak a hazai termékekre és tudatosan választják azokat. Ennek részben az az oka, hogy az emberek egyre jobban értékelik a helyi gazdaságok támogatását és a magyar termékek minőségét” – mondta Hajduné Reinwald Anita, a Mary-Ker Pasta Kft. értékesítési igazgatója. Hozzátette, a tésztaszegmensben mindig fontos tényező volt a fogyasztók döntései során az árérzékenység, amit a gazdasági és az életszínvonal-változás is befolyásol, ezáltal a fogyasztók a hazai termékeket az ár és az érték arányának megfelelően preferálják leginkább. Eljutott a háztartásokba az üzenet, hogy ezzel a hazai gyártókat és gazdaságot erősítik. Az elmúlt években a polcrendszerbe való bekerülés folyamata sok változáson ment keresztül, különösen a Covid-19 járvány miatt bekövetkezett gazdasági és fogyasztói változások hatására. Egyik ezek közül az online jelenlét növekedésének fontossága. Hajduné Reinwald Anita megjegyezte, hogy az online platformokon való jelenlét elengedhetetlen a Mary-Ker Pasta Kft. termékei és márkái számára, amivel több háztartást elérve ismertté tehetők a termékek és növelhető az értékesítés. Mint megtudtuk, a vállalat a csomagolás és környezettudatosság terén is szeretne előrelépni, és nagy hangsúlyt fektet a CSR-re, vagyis a fenntarthatóbb jövő megvalósulására. A tervek szerint csomagolásait felülbírálja, és erősebben minimalizálja a hulladékkibocsátást és a környezeti terhelést. „Figyelemmel követjük az új trendeket és fogyasztói igényeket, és innovatívak leszünk, ezzel is kitűnve versenytársainktól” – fűzte hozzá. „Úgy látom, hogy a vásárlók egyre gyakrabban figyelnek a védjegyekre, amikor termékeket választanak. Ezek a védjegyek hordoznak bizonyos ígéreteket, mint például minőség, megbízhatóság” – említette Hajduné Reinwald Anita, aki szerint a védjegyes termékek magas minőséget és megbízhatóságot garantálnak a fogyasztók számára. „Hosszútávú garanciát és támogatást jelentenek, hiszen a márka mögött álló gyártó (Mary-Ker Pasta Kft.) által nyújtott garanciák és ügyfélszolgálati támogatás is vonzó a fogyasztók számára. Tudják, hogy a gyártó hajlandó kiállni a termékeiért és segítséget nyújtani, ha szükséges” – fogalmazott. Az értékesítési igazgató megemlítette, hogy a hazai termékekre fókuszáló kereskedelmi kampányok jelentős hatással vannak a fogyasztói érdeklődésre és viselkedésre. „A kereskedelmi kampányok időről időre erősítik és hozzájárulnak a fogyasztók tudatosságának növekedéséhez termékeink iránt.”

 

GARANCIA A MAGAS SZÍNVONAL

„A Naszálytej, és még jónéhány hazai cég azért tud fennma-radni, mert igenis fontos a hazai eredet a magyar vásárlók számára. Mi azt tapasztaljuk, hogy a fogyasztók ragaszkodnak a termékeinkhez. Talán szerénytelenségnek tűnik, de büszkék is vagyunk a Naszálytej termékeinek minőségére, és igyekszünk mindent megtenni az állandó, megbízható, magas színvonalelérése érdekében” – fogalmazott Péter Katalin, a Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. kereskedelmi és marketingvezetője. Megemlítette, hogy az elmúltidőszak történései kevésbé kedveznek a brand termékeknek, szerte Európában esik vissza ezeknek a volumene, hiszen a fogyasztók elkezdtek „lefelé” vásárolni, ami kétségtelenül a kereskedelmi márkáknak kedvez. Ugyanakkor, mint számos kereskedelmi márkás tejterméket gyártó cégnél, így a Naszálytejnél is tapasztalható, hogy a legtöbb partnernek igenis fontos, hogy magyar gyártóktól, magyar, illetve hazai termékeket kínáljanak saját kereskedelmi márkájuk alatt. Péter Katalin szerint az így szélesedő hazai termékkínálatnak köszönhetően már alacsonyabb árkategóriában is tudnak a fogyasztók jó minőségű magyar terméket vásárolni.„Ez a tendencia ugyan a márkatermékeink szempontjából nem annyira kedvező, de mégis, a brand termékeknél kieső forgalmat nagyobb volumennel tudjuk ellensúlyozni,ami ebben az erős piaci környezetben pótolja a másik oldalon jelentkező bevételkiesést” – fűzte hozzá. A Naszálytejnél régen felismerték a magyar eredetben rejlő erőt, védjegyhasználóként már több mint 6 éve együtt dolgozik a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel. „Fontosszámunkra, hogy kkv-ként részt tudunk venni a Magyar Termék közösségi- és kereskedelmi aktivitásaiban, kampányaiban, melyeken keresztül nagyszerűen fel tudjuk magunkra hívni a figyelmet. ”Mint megtudtuk, a tejipari vállalatnál különösen örültek,amikor 2023 januárjában újra indult a „Vedd a hazait! Védda hazait!” közösségi kampány. „Látva azt, hogy milyen ereje van a hazai termékeknek a magyar fogyasztók szemében, a fent említett kampány megtámogatására egy, a szokványos-tól eltérő megoldással álltunk elő, és így született meg az egyedi dizájn ötlete, amit a 2,8%-os ESL tejen valósítottunk meg, hiszen a kampány üzenetét a leghatékonyabban és a legszélesebb körben magán a terméken keresztül tudjuk eljuttatni a fogyasztókhoz” – ismertette. A Naszálytej több sikeres in-out akciót valósított meg az elmúlt évben ezzel az egy „Vedd a hazait!” termékkel. A sikeren felbuzdulva 2024-ben már további két termékkel,a 20%-os tejföllel és túróval bővítette az új márkát. „Az új termékekkel megkezdődtek az idei évi akciók és az eddigi megjelenések azt mutatják, hogy valóban van erő a hazaiban!” – mondta a kereskedelmi és marketing vezető.

 

TUDATOSAN VÁLASZTJÁK A HAZAIT

Az elmúlt két-három évben folyamatos forgalomnövekedést tapasztalt a Kockás túrórudat gyártó, magyar tulajdonban lévő Piros Kockás Kft. ügyvezetője. Pemmer István Zoltán szerint a Kockás túrórúd esetében meghatározó a minőség, amit a fogyasztók meg is hálálnak, viszont tapasztalható az erős árérzékenység is, ami valamelyest befolyásolja a vásárlói kedvet. „Azt látjuk, hogy folyamatosan növekszik a tudatosan magyar és hazai termékeket vásárlók száma. Úgy vélem, hogy a termékválasztáskor elsősorban – legalábbis a Kockás túrórúd esetében – a minőség a meghatározó, de az ár is nagy szerepet játszik, mert nagyon árérzékenyek lettek a vásárlók” – mondta az ügyvezető. Noha az élelmiszeripar többi szereplője mellett a Piros Kockás Kft.-t is nagy kihívások elé állítják a megemelkedett közüzemi díjak és az euró árfolyam folyamatos ingadozása, a vállalat hisz az innovációban. Pemmer István Zoltán elárulta, hogy folyamatosan kísérleteznek, és a jövőre nézve fejlesztésekkel készülnek. „A hazai termékek akciója alatt látványosan megnövekszik a forgalmunk. Igyekszünk a fogyasztók felé kommunikálni, hogy a Kockás túrórúd hazai termék, ahol tudjuk, jelezzük a vásárlóink felé a polcokon woblerekkel, áruházi reklámújságokban megjelent hirdetésekkel, online pedig a social media felületeken megjelent hirdetéseinkkel és a csomagolásunkon található »Hazai Termék« logóval”– említette az ügyvezető, hozzátéve, hogy a „Hazaiban több van” reklámkampányban is már többször részt vett a cég. Pemmer István Zoltán szerint a vásárlók egyre tudatosabban nyúlnak a magyar és hazai védjegyes termékekhez. Mint mondta, ha van két egyformának mondható termék a polcon, akkor egyre többen a magyar, illetve hazai termék logóval ellátott terméket választják. „Ennek okán mindenképpen értéket ad a termékhez a hazai és magyar termék logó.”

 

MEGTÉRÜL MINDEN BEFEKTETÉS

Rimár Gergely ügyvezető, Prima Maroni Kft. A több mint 30 éve kapható Maroni termékek kimagasló minősége annak is köszönhető, hogy kiváló olasz és portugál gesztenyét dolgoznak fel a termékek gyártásához. A hűtött termékeket frissen gyártják, és a gyártás után 2-3 nappal már megvásárolhatók a boltokban. A vállalat tavaly már bemutatta a hűtött gesztenyepürét, ami egyedülálló technológiával készül. Idén a reményeik szerint már a hűtést nem igénylő verziót is értékesíteni fogja a cég. Rimár Gergely, a Prima Maroni Kft. ügyvezetője megemlítette, hogy olyan kényelmi termékről van szó, ami segíti a fogyasztókat, hiszen időt és energiát takarítanak meg. Idén elindult a közétkeztetésnek szóló gesztenyés rúd előállítsa, az adventi időszakban pedig jön a birsalmasajt szezonja. „Az elmúlt két év nagyobb részében volumen csökkenést tapasztaltunk. A termékeink a gesztenyepiacon prémium termékeknek számítanak. Az egyik fő beszállítói vagyunk a Horeca piacnak, akiket a világjárvány alatti gazdasági nehézségek megviseltek. Nagyon ambiciózus terveink vannak 2024-re, amit az első negyedévben már túlteljesítettünk. A gesztenyerudakból megdupláztuk a forgalmunkat a tavalyi év hasonló időszakához képest” – mondta lapunknak Rimár Gergely. Mint megtudtuk, a sikerek ellenére is gondot okoz a képzett munkaerő megtalálása és megtartása. A költségek továbbra is emelkednek, amit hatékonyságnöveléssel kompenzál a vállalat. „Idén nem tervezünk áremelést, ezért nagyon fontos, hogy jól reagáljunk a változó környezetre. Itthon új vevőket keresünk a kereskedelem és az ipar területén, az exportpiacunkat pedig folyamatosan erősítjük” – fűzte hozzá. Rimár Gergely elárulta, hogy a Prima Maroni Kft.-nél nagyon szeretik a hazai termékeket támogató kampányokat. „Egy-egy ilyen aktivitás alatt az átlagosnál nagyobb volumen növekedést tapasztalunk” – mondta, kiegészítve azzal, hogy a vásárlók egyre inkább ismerik és keresik a védjegyeket. „Ha dönteniük kell két termék között, akkor sokszor ez lehet, ami alapján meghozzák a döntésüket.”

 

TÉLEN-NYÁRON KERESETT LETT

A Bocco Doro jégkrémek után évről-évre jelentősen nő a kereslet és ez részben a hazai termék védjegynek köszönhető, vallja a Bocco Doro Kft. ügyvezetője. Kirschner Zoltán szerint egyre inkább kedvelik és vásárolják tudatosan a hazai termékeket a fogyasztók. „Egész évben a lehető legjobb minőséget kínáljuk elérhető áron. Ennek köszönhetően még télen is jó forgalmat generálunk, pedig ebben az időszakban eddig jóval kevesebb jégkrémet vásároltak” – árulta el, hozzátéve, hogy a Régiók Kincsei beszállítói programba bekerülve a rövid ellátási lánc és a frissesség is meghozta gyümölcsét. A szezonon kívüli jégkrémfogyasztás emelkedő tendenciát mutat, amihez a Bocco Doro Kft. olyan, a téli időszakban kedvelt ízekkel járult hozzá, mint például a gyömbéres csokoládé, a mézeskalács és a narancsos mákos. „Terveink szerint idén őszre ezeket továbbfejlesztjük még kedveltebb ízekkel, kiváló minőségben. Különleges termékcsaládot viszünk a piacra, amiben szintén nagy szerepe lesz a hazai terméknek” – árulta el. Mint megtudtuk, az egyedi ízű termékek kínálatában a téli szezon ízein kívül a legkedveltebb a chia-mangó málnával fagylalt. „Ennek elkészítése is egyedi: tejes jégkrémbe chia magot áztatunk és emellé mangósörbetet párosítunk, és az általunk főzött málnaszósszal tesszük az ízt teljessé. Az édes tejes chia magos alap és a kissé szintén édesnek mondható mangó nagyon jól harmonizál a savanykás málnával” – ismerhettük meg a termék előállítását.
Kirschner Zoltán a nehézségekre is kitért, mint mondta, a legnagyobb problémát az állandóan változó árak jelentik. A drasztikus alapanyagárak és a működési költségek emelkedése az elmúlt egy-két évben sok nehézséget okozott a cégnek. „Ezek jó kezelésének az árak kialakításánál nagyon fontos szerepe van, és ez nagy kihívást jelent” – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy tapasztalhatóan növekszik az a vásárlói réteg, akik arra is odafigyelnek, milyen terméket vásárolnak, és nem csak ár alapján döntenek.



FELFRISSÜLT A RÉGI MÁRKA

Vajdahunyadi Csaba kereskedelmi és marketing igazgató, Globus Konzervipari Zrt. A zöldségkonzerv kategória öszszességében csökkent, a kategórián belül pedig a saját márkás termékek növekedése – hasonlóan a nyugat-európai trendekhez – tapasztalható, tudtuk meg a Vajdahunyadi Csabától, a Globus Konzervipari Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatójától. Mint említette, a Globus termékek vonatkozásában a 100 éves születésnapot övező kampány eredményeként pozitív eredményeket lehet tapasztalni a bolti forgalmakban és a vásárlók visszajelzései alapján is. „Úgy vélem, egyre tudatosabbak a magyar vásárlók, ezért jelentős döntési tényezővé vált a termék származása és gyártási helye a vásárlási döntéseknél” –mondta Vajdahunyadi Csaba, és hozzátette, fontos azonban kiemelni, hogy ennek a tudatosságnak is „van ára”, egy bizonyos árkülönbség mellett működik jól a tudatosság, afölött már csak szinte a polci ár dönt. „A designváltás és a márka felfrissítése, újrapozícionálása volt a legfontosabb feladatunk, aminek eredményét egyrészt a boltok polcain, másrészt pedig márkakommunikációnkban is tapasztalhatják vásárlóink. Természetesen több olyan projekten dolgozunk, amikben számunkra eddig nem feltérképezett kategóriába belépést készítjük elő párhuzamosan olyan projektekkel, amik a jelenlegi választék optimalizálását és a régiónk sajátos igényeihez való további termékek és receptek finomhangolását jelenti” – említette. A kedvezőtlen gazdasági helyzet és a környékünkön zajló sajnálatos események érezhetőek az impulz kategóriába tartozó zöldségkonzervek forgalmán is, a kategória csökkenési trendjének megfordítása okozza jelenleg a legnagyobb kihívást. Vajdahunyadi Csaba egy Európában új versenyzőre is felhívta a figyelmet: a kínai gyártók megjelenése is komoly kihívások elé állítja az iparágat, nemcsak a hihetetlen árverseny miatt, hanem az áthúzódó készletek kezelése kapcsán is. Mint megtudtuk, a tapasztalat és a kereskedelmi partnerek visszajelzése is azt erősíti meg, hogy jelentősen megnő a termékek iránti érdeklődés a hazai termékeket támogató kampányok alatt. Azonban, mint minden kampánynak és akciónak, van egy jól érzékelhető és mérhető hatása a kategória vásárlási szokását illetően. „A védjeggyel ellátott termékeket határozottan keresik a vevők. Ezek a kampányok a kereskedelmi partnerek részéről is kiemelt hangsúlyt kapnak, több csatornán hirdetik magát az akciót és benne a kiemelt termékeket is, így mondhatjuk azt, hogy a figyelem központjába kerülnek. Véleményünk szerint egyre inkább fontos a magyar vásárlók nak megbízható származású, kiváló minőségű és versenyképes árpozíciókkal bíró, hazai gyártású termékeket vásárolni. Ebben szeretnénk a vásárlóknak a következő – akár száz évben is – lehetőséget biztosítani” – mondta a kereskedelmi és marketing igazgató.

 

JELENLÉT MINDEN HÁZTARTÁSBAN

„A burgonya alapélelmiszer, szinte minden háztartásban és gasztronómiai egységben ott van. A GoldenBurg márka forgalma a Covid alatt még nőtt is, hiszen több háztartásban otthon főztek. Forgalmára nem hatott jelentősen a válság sem, köszönhető az ársapkával mesterségesen alacsonyan tartott áraknak” – mondta Kulich Éva, a Haladás Mező gazdasági Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatója, hozzátéve: „az, hogy a termelő és a kereskedő ezt hogyan élte meg, más kérdés”. A GoldenBurg márka 2024 tavaszán lesz 5 éves. Míg az első 2 év főként a fogyasztói kapcsolatfelvételről szólt, a következő években a megszerzett fogyasztói bizalmat igyekezett erősíteni, és természetesen minél több vásárlót elérni és megszólítani, azt is kommunikálva, miben különbözik a GoldenBurg burgonya a kereskedelmi hálózatokban kapható egyéb termékektől – tudtuk meg. „A Haladás Mg Zrt. két terméke 2019 óta Magyar Termék védjegyes. Azért tanúsíttattunk, mert hisszük, hogy a zöldség-gyümölcs termékek között talán még nagyobb jelentősége van a magyar alapanyagnak és értéke a magyar termelőnek” – fogalmazott Kulich Éva. Az élelmiszerpiacon minden kereskedelmi lánc több beszállítóval dolgozik, így nagy a verseny köztük, ugyanakkor a termék range burgonyából elég szűk. A két alaptípust – főzni és sütnivaló burgonya – mindenki tartja, a harmadikat, a salátaburgonyát már kevesebben. Mindemellett fontos tényező, hogy változott és fejlődött a környezettudatosság. Egyrészt a kereskedelmi láncokegy része átállt tisztítható, körforgásos rendszerben hasz-nálható, egységes műanyag rekeszekben történő szállíttatásra. „Másrészt mi magunk is preferáljuk az egynemű csomagolóanyagok használatát” – ismertette, kiegészítve azzal,hogy természetesen a termékfejlesztésben is van fejleszteni való: akár új fajták bevonása, akár konyhakészebb termékek piacra juttatásával. „Sokat dolgozunk azért, hogy vásárlóink kedvében járjunk,és persze, ha már a tudatukig eljutottunk, a kosaraikba is bekerüljünk. A social media az egyik leghatékonyabb platform erre – vélekedett Kulich Éva a termékekre fókuszálókereskedelmi kampányok jelentőségéről. A legjobb és legnagyobb láthatóságot biztosító pedig még mindig a televízió – a mi vevőkörünk tekintetében. A főzős realityk verhetetlenek. A sales területen pedig kereskedelmi partnereinkkel történő újságos együttműködés tudja megmozgatni a forgalmat. ”A Magyar Termék védjegy használójaként a GoldenBurg burgonyák is rendszeresen részt vesznek közösségi kampányokban, mind országos, mind pedig a hálózatok egyéni promócióiban. Kulich Éva szerint ez azon túl, hogy láthatóságot ad a márkának, az ismertségét is növeli, mindemellett a tapasztalat azt mutatja, hogy nemcsak a vásárlók, de a kereskedelmi partnerek is hálásak a részvételért.

 

ERŐSÍT A HAZAI ÉRTÉK

Az elmúlt egy-két évben termékcsaládonként változóan alakult a Cerbona Élelmiszergyártó Zrt. forgalma, ám öszszességében növekedést tapasztalt a legtöbb kategóriában. „A szelet forgalmunk szépen növekedett, ahogyan a funkcionális termékeké is. A müzli kategóriában észleltünk egy kisebb visszaesést, amit azonban az egész piac érzékelt” – tudtuk meg Pókecz Anna marketingvezetőtől. Mint mondta, a vásárlók több szempont – főként az ár, minőség és megbízhatóság – alapján döntenek, melyik terméket tegyék a kosarukba. „Azonban a mi esetünkben kifejezetten nagy szerepet játszik a márka magyar múltja és a nosztalgikus emlékek, amiket az emberek hozzákötnek. Úgy gondoljuk, hogy a hazai termékek nagy előnnyel bírnak és sok esetben döntési pont a vásárlóknak” – egészítette ki. A vállalat több kutatása is igazolja, hogy a fogyasztók előnyben részesítik a hazai termékeket, ez különösen igaz a friss élelmiszerekre. Vannak vásárlók, akik kifejezetten hazai termékeket keresnek, de tapasztalható, hogy pozitív termékelőny, ha a vásárló találkozik a hazai termék ikonnal, de nem külön azt keresi. „Ez talán inkább a kategóriánkra jellemző” – tette hozzá a marketingigazgató. Mint mondta a Cerbona munkatársai szeretik a hazai termékekre fókuszáló kereskedelmi kampányokat, amik mindig sikeresek szoktak lenni. „Úgy gondoljuk, hogy az egymást erősítő megjelenések a többi hazai gyártóval segítik a kampányok sikerességet” – vélekedett, kiegészítve azzal, hogy a kampányok alatt nagy szokott lenni a fogyasztói érdeklődés. Pókecz Anna szerint vannak vásárlók, akik kifejezetten keresik a védjegyeket, de a legtöbb vásárló inkább csak plusz, pozitív termékelőnynek találja a védjegyet, amennyiben találkozik vele a csomagoláson. A vásárlók örülnek, hogy itthoni gyártást támogathatnak és közelebb érzik magukat a márkához. A fogyasztói szokások teljes mértékben befolyásolják a Cerbona fejlesztéseit. Pókecz Anna megemlítette, hogy stratégiáját kutatásokra, vállalati célokra és fogyasztói trendekre alapozza a vállalat. Mint megtudtuk az évben a legnagyobb újdonság egy desszertszelet-vonal bevezetése lesz, amit kifejezetten az édességkedvelőknek fejlesztett ki a vállalat. „Célunk, hogy minőségi, kiváló ár-érték arányú termékeket kínáljunk a fogyasztóinknak. Kihívás, hogy továbbra is kedvező áron tudjuk tartani termékeinket kompromiszszumok nélkül, egy dinamikusan változó gazdasági helyzetben – fogalmazott. – Az akadályokat egyelőre jól vettük!”

 

KEDVELT AZ ISMERT MÁRKA

Mosoni-Preisz Judit, a GeePower Manufacturing Kft. brand managere szerint az FMCG szektorban a vásárlók egyre inkább keresik a hazai előállítású termékeket, hogy tudatosan támogassák a magyar gazdaságot. A Covid-időszak vállalkozásokra gyakorolt negatív hatása sokakban keltette fel a szolidaritás érzését és az igényt a magyar eredetű termékek vásárlására, ezen keresztül a hazai kis- és középvállalatok támogatására. „A vásárlással a fenntarthatósághoz is hozzá kívánnak járulni, hiszen a rövidebb szállítási útvonal az adott termékhez kapcsolódó ökolábnyom csökkentésével is együtt jár. Kutatások bizonyítják, hogy a vásárlók széles köre számára a csomagoláson található magyar védjegy minőségi garanciát jelent” – említette. Ahogy az FMCG kategóriák többségénél, úgy a sampon-hajápolás piacon is volumen visszaesés volt tapasztalható a 2023-as évben. 2023 őszétől azonban már a teljes hajpiac szintjén javulni látszanak a forgalmi adatok, ha lassan is, de visszatérőben van a növekvő tendencia volument és értéket tekintve is. A WU2 több évtizedes hagyományokkal rendelkező, széles körben ismert és kedvelt, kedvező ár-érték arányú magyar márkaként nem sínylette meg a válsággal járó vásárlóerő csökkenést annyira, amennyire a nemzetközi márkák. „Ezzel párhuzamosan intenzív márkaépítő tevékenységünknek és a növekvő fókusznak köszönhetően az elmúlt időszakban növekedési pályára állt a WU2 forgalma. Elindult a social media kommunikációnk és az elmúlt fél évben 2 komolyabb outdoor, illetve rádiókampány és sajtómegjelenések is támogatták a brand image építését, nagy sikerrel”– mondta Mosoni-Preisz Judit. „A WU2 egy szeretet-márka, ezt tapasztaljuk a közösségi oldalunkra érkező hozzászólásokból és a plakátokra adott reakciókból, az általános fogyasztói visszajelzésekből is. Szlogenünk, a „Generációk ajánlásával” azt erősíti, amit mi is tapasztalunk: a 35+-os korosztályban nagyon magas a márkaismertség és a lojalitás, a szülői és nagyszülői kötődés dominál” – fogalmazott a marketing manager. Hozzáfűzte: a márka önmagában kellemes, nosztalgikus emlékeket ébreszt, hiszen a WU2 a gondtalan gyerekkort és a családi együttlétet juttatja a fogyasztók eszébe. „Mindezt a különböző kommunikációs csatornákon erősítjük és folyamatosan dolgozunk a portfolió bővítésén, termékfejlesztéseken is.”

Forrás: TERMÉKMIX