Telephelyet bővít a Detki Keksz

2012.09.06-án az ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elindult telephely-bővítés, amely komoly összefogás és támogatás eredménye.

A Detki Keksz Édesipari Kft. immár 30 éve színesíti termékeivel a hazai édesipar palettáját. Az elmúlt három évtized során elért fejlődés egyik legjelentősebb állomása a 2012.09.06-án az ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elindult telephely-bővítés és gyártástechnológia-fejlesztés, amely komoly összefogás és támogatás eredménye.
A több százmilliós beruházás két uniós pályázat keretében valósul meg: a projektek megvalósítása során egy új üzemcsarnokot és raktárhelyiséget építenek és több gyártógép beszerzése is folyamatban van.

Az ünnepségen elhelyezésre került az az időkapszula, amely tartalmazza a csatolt okiratokat, a megyei újság aznapi számát, néhány pénzérmét és a gyár termékeit tartalmazó, nemzeti színű szalaggal díszített kis csomagot.

Ez a beruházás nagyban hozzájárul a cég költséghatékony működésének és versenyképességének javításához, valamint további munkahelyek teremtéséhez.

A telephely-fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, ÉMOP-2010-1.1.1/F számon meghirdetett „Gyártóüzem építése a Detki Keksz Kft. halmajugrai telephelyén” elnevezésű projekt keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A gyártástechnológia fejlesztése a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro- kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű programon belül, „Raktári és gyártókapacitások fejlesztése a Detki Keksz Kft-nél” című, GOP-2.1.1-10/B-2010-0099 azonosítószámú projekt keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: Élelmiszer Online