Termelői piac nyílt a WestEnd előtt

Az első, bevásárlóközpont mellett működő gazdapiacot nyitotta meg pénteken a fővárosban a WestEnd City Center Váci út felőli oldalán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Megnyitójában a tárcavezető hangsúlyozta: a magyar gazdák ettől a pillanattól kezdve jelen vannak "a plázák világában". Ez pedig azt jelzi, hogy tovább erősödik a vidék és a nagyvárosok kapcsolata Magyarországon. A gazdák és a nagy kereskedelmi szervezetek közötti együttműködés pedig lehetőség újabb eredmények elérésére ezen a területen.
A most megnyitott termelői piac mindenki számára előnyös - emelte ki Fazekas Sándor.

Előnyös a vásárlóknak, mert minőségi magyar élelmiszerhez juthatnak hozzá, frissen közvetlenül a termelőtől. A gazdálkodók számára pedig a közvetlen értékesítés jelent nagy előnyt. A miniszter véleménye szerint minden pláza mellett van helye a termelői piacnak.
Prosits Attila, a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: már régóta tervezték a bevásárlóközpont előtt hasonló árusítás megszervezését, és örülnek annak, hogy ez most megvalósult.

Fazekas Sándor az MTI-nek elmondta: fontos az, hogy a különösen érzékeny ágazatok kiemelt támogatást kaphassanak a következő - 2014-2020 közötti - uniós költségi ciklusban. Ezt az álláspontot képviseli majd a magyar tárgyaló küldöttség a jövő hét elején a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjáról tartandó uniós tanácskozáson.

A miniszter fontosnak tartotta, hogy Magyarország uniós csatlakozása óta az idén először nőtt az agrártámogatást igénylő gazdálkodók száma csaknem ötezerrel. Tavaly ez a szám 176 ezer volt, az idén pedig meghaladja a 180 ezret. Ez összefügg többek között az állattartás támogatásával, valamint a minden termőterület megművelését ösztönző intézkedésekkel.

 

Forrás: veddamagyart.info