További környezetvédelmi célkitűzéseket fogalmazott meg a Coca-Cola HBC

A Világgazdaság szerint nagy vállalásokkal próbálkozik a Coca-Cola HBC, hogy környezetvédelmi szempontból még sikeresebb legyen. A Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozójaként idén harmadszor lett a világ legfenntarthatóbban működő palackozója a Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI) szerint, de most hét újabb vállalást tettek közzé.

A cél az, hogy 2020-ra a teljes energiafelhasználás 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezzék, a piacra bocsátott csomagolást átlagban 40 százalékban újrahasznosítják, az összes PET palack 20 százalékát pedig újrahasznosított vagy megújuló alapanyagból állítsák elő.

A változást a boltokban is láthatjuk, egy liter üdítőre számított csomagolás mennyiségét 25 százalékkal csökkentik 2020-ra - ígérik.

A legfontosabb mezőgazdasági alapanyagok minimum 95 százalékát a fenntartható mezőgazdasági beszerzésre vonatkozó irányelveknek alapján szerzik be a terv szerint.

Az éves adó előtti nyereség 2 százalékát közösségfejlesztésre fordítja a cég, és a mostaninak a duplájára, 10 százalékra növeli azoknak a munkavállalóknak a számát, akik munkaidőben önkéntes munkát végeznek - ígérték.

A hét új cél a 2015-ben bejelentett két korábbi, szintén 2020-ra vonatkozó vállalást egészíti ki, melyek szerint a cégcsoport vízfelhasználását 30, közvetlen szén-dioxid-kibocsátását pedig 50 százalékkal csökkenti az évtized végére.

Forrás:

(http://www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/tovabbi_kornyezetvedelmi_celkituzeseket_fogalmazott_meg_a_coca_cola_hbc?utm_source=newsletter&utm_medium=elelmiszer_online_top_hirlevel&utm_campaign=17666)