Új hűtőházat adott át a Gallicoop

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. hétfőn átadta új beruházását, a szarvasi telephelyén épült hűtőházat – tájékoztatta a vállalat közleményben az MTI-t.

A beruházás értéke eléri a 287 millió forintot, a tárolót a cég saját forrásból építette, a hűtőgép beszerzésre viszont 65 millió forint értékben uniós forrást vett igénybe.

A fejlesztés révén a Gallicoop két hűtőházzal rendelkezik, a bővítésre a közlemény szerint azért volt szükség, mert megnövekedett a vágási-, valamint a panírozott termékek gyártási mennyisége, továbbá a piaci ingadozások miatt több esetben külső tárolók igénybevétele is szükségessé vált, ami többlet tárolási- és fuvardíjat jelentett a cégnek..

Az új, ezer négyzetméter alapterületű raktárat 28 hét alatt építették fel, ahol döntően fagyasztott pulykahúst, alapanyagokat, valamint panírozott termékeket tárolnak. Bértárolásban a közlemény szerint a vállalat nem gondolkozik. A számítások szerint a beruházás 6-7 éven belül térül meg.

A 85 százalékban magyar tulajdonú, idén 25 éve működő cég Magyarország piacvezető pulykafeldolgozó vállalata, több mint kilencszáz embernek ad munkát. Az új hűtőház felépítése létszámbővítést nem igényel.

A cég árbevétele 2013-ban megközelítette a 33 milliárd forintot, idén ennél valamivel többre számítanak.

 

Forrás: ÉlelmiszerOnline